Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Protitočna mreža

crtj-admin
Site Admin

Protitočna mreža

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

5.8.2014
JernejZ je napisal/a:

Zato bom mogoče poskusil drugo leto zaščititi grme s protitočno mrežo. Upam, da bo velikost pravokotnikov 2,8 mm x 8 mm zadostovala.
Ima kdo kakšen nasvet glede vrste mreže in prehajajnja os skoznjo?
Je potrebno takšno protitočno mrežo napenjati, ali jo je možno le povezniti, podobno kot mrežo proti ptičem?
Rabil bi jo 4 m x 50 m - kdo ve, kje jo je možno kupiti na metre?

metuljc je napisal/a:
Protitočno mrežo imajo v vsaki trgovini kmetijske zaduge, najbrž pa ne različnih dimenzij in gostot,. Kar nekja tovrstne izbire sem, sicer lani, videla v Eurogardnu v Podsmerki pri Brezovici (različne širine, gostote). Najbrž bo pa kdo drug imel več povedati.

ferdo36 je napisal/a:
Pogle v Živexu.Mi nabavljamo 6m x 100m.Pridi pogledati.Pokrito imamo 4 ha.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Moja je včeraj doživela ledeni krst Very Happy Prestala ga je dobro, glede na to, kako je bila nameščena. Torej, skrajno amatersko, z zasilnimi podporami, premalo napeta, ampak toča se je ujela vanjo in ni padala po rastlinju pod njo. No, potem sem morala tiste ledene kroglice spraviti ven iz vdolbin, ki so nastale pod težo, a je kar šlo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Kaj ste imeli točo včeraj?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

lpmami, jaz jo čez kumare tudi kar tako vržem. Si mislim, vsaj direktno po listih ne bo sekalo. Bolje provizorično kot nič.

Toča pa do nas hvalabogu ni prišla, čeprav sva midve zadnje mesece imeli kar enako vreme.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

bodika je napisal/a:
Kaj ste imeli točo včeraj?
,
Ja, okrog sedmih zvečer so padale frnikole z dežjem, potem malo sodre, potem samo dež.
V kleti bloka nam je zalilo hodnike in kleti Crying or Very sad

Muha,
prav videla sem točno območje, ko sem se peljala iz Škofje Loke proti Kranju: od Krvavca čez Kranj, pa bolj proti zahodu._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Za "taglavni" vrt nameravam kupiti novo mrežo 6 metrov širine, ker je sedanja iz dveh kosov (2 m + 4 m) in ju je nerodno šivati.

Trenutno imam dvojno pleteno in se mi zdi, da kar preveč senči, še sploh, ker je moj vrt že sicer delno osenčen. Razmišljam o nabavi enojno pletene.

Mislite, da bi bil razpon dobrih 5 metrov preveč za enojno pleteno?
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Enojna mreža zdrži ravno toliko kot dvojna.Razlika je samo pri preobremenitvah,če je pretirano napeta.Mi smo imeli 18 m širine pa jo je strgalo,ko so nastali žepi polni toče._________________Narava vse povrne!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

ferdo36, hvala. Brez oklevanja bom torej kupila kar enojno.
Odgovori