Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Iz malega raste veliko

Moderator: Melona

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Dobrodošla! Zelo lepo imaš!
NinochkasRose

Odgovor Napisal/-a NinochkasRose »

No danes sem našla tole spletno stran: spet jih Je nekaj na listi želja :-

http://www.famousroses.eu/en_garden_roses/all-garden-roses-bare-root-bushes.html?gclid=CIfP9fuW5MwCFUJmGwodrNEP9w

Kakše imaste izkušnje z Meilandovimi vrtnicami ? Hvala lp_________________Excellence is not an act but a habit
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Grem kar po vrsti. Imam Acropolis, fantastično spreminja barve, nezahteven, obilno cveti. Jeanne Moreau sem dobila zelo šibko sadiko, g Virag me je vnaprej opozoril, da mi jo sploh ne računa in naj vem, da najbrž ne bo preživela. Res ni. Pierre de Ronsard sem že dvakrat izkopala in odstranila divji izrastek s podlage, letos ima zadnjo šanso, sicer je pa to zame ena najlepših vrtnic. Kazanlik lepo dela in seveda lepo diši. Brez tega vonja se meni ne bi zdela prav posebna. Rose de Rescht, velja kot za Kazanlik. Ostalih z linka ne poznam.
NinochkasRose

Hvala Melona - izkušnje iz prve roke so najboljše Very Happy_________________Excellence is not an act but a habit
Nikolajevicka

Odgovor Napisal/-a Nikolajevicka »

Juhuhu bravo za pogum. Sem te spoznala po imenu in seveda slikicah, ki krasijo tudi facebook. Dobrodošla Smile
Grejo psi in vrtnice lepo skupaj heheh Smile se že veselim tvojih objav.
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Pozdrav tudi od mene,lepo si si že zastavila načrt,kar pogumno naprej.Meilandove so super, ravno tako kot od Tantau in Kordes,če pogledaš samo Eden rose,je ena izmed najbolj opaženih in občudovanih vrtnic, pa Leonardoti...,skratka z njimi ne moreš zgrešit Wink
NinochkasRose

No - končno so tudi pri meni zacvetele Very Happy Sicer še ne vse, Rambling Rosie, Novalis in Leonard so še v popkih ... Nekaj slikic prilagam - je pa težko slikat z 2ma berglama ;-)_________________Excellence is not an act but a habit
NinochkasRose

Presneto - traja, da naložim slike ;-)

Letos je prvo cvetenje Munstead Wood-a, ki je fantastičen: cvet in vonj, da dol padeš. Samo stebla so tenka ko šibice in so cvetovi veliko pretežki :-(
Upam, da se okrepijo z leti Very Happy

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala._________________Excellence is not an act but a habit
NinochkasRose

No - dočakala sem tudi Port Sunlight Very Happy Čeprav opažam, da je bolj pikast kot Munstead Wood - v primerjavi z Novalisem pa je čist revež.

Prav tako šibka stebla, cvetovi pa pravo bogastvo vonja in lepote !

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala._________________Excellence is not an act but a habit
NinochkasRose

Na isti gredi kot obe angležinji je tudi Novalis, ki sicer še ne cveti, ima pa že take grme, kot bi bil že leta posajen ! Listi so zdravi, čvrsti, svetleči - vzor zdravja :-) samo še cvetke čakam..... poleg Novalisa ravnokar cveti okrasni luk, odlično pa kažejo tudi metuljniki...

Odgovori