Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2016
Lep pozdrav vsem, ki jih vzgoja paradižnika osrečuje. Imam eno zagonetko :)
Pred 14 dnevi sem posadil paradižnike na prosto. Po šoku z zelo nizkimi jutranjimi temperaturami sem jih poškropil z AKTIVINOM. Saj ne vem ali je ta informacija na mestu ali ne. Kakorkoli že, danes sem opazil da so listi spremenili barvo. Kar nekako lisasti so postali. Ali morda kdo ve, kaj bi to lahko bilo? Ali je čas za kakršenkoli preplah? Hvala za odgovor!!!!
Pred 14 dnevi sem posadil paradižnike na prosto. Po šoku z zelo nizkimi jutranjimi temperaturami sem jih poškropil z AKTIVINOM. Saj ne vem ali je ta informacija na mestu ali ne. Kakorkoli že, danes sem opazil da so listi spremenili barvo. Kar nekako lisasti so postali. Ali morda kdo ve, kaj bi to lahko bilo? Ali je čas za kakršenkoli preplah? Hvala za odgovor!!!!
Če ti tole kaj pomaga:
http://www.analiza-zemlje.si/ab-novice/pomanjkanje-hranil-pri-paradiniku
http://www.analiza-zemlje.si/ab-novice/pomanjkanje-hranil-pri-paradiniku
Točno to stran sem tudi sam gledal, pa nimam pojma pod katero skupino bi jih uvrstil. Nič ne rečem ampak, kako lahko po takšnem gnojenju kaj zmanjka: pozimi sem na ta del nosil pepel, spomladi sem posadil facelijo, pred sajenjem sem navozil preperel hlevski gnoj in za nagrado dodal vsakmu paradižniku še par zrnc NPK 15-15-15 gnojila.
Zdravo, sam sem si pogledal simptome pomanjkanja hranil pri paradižniku in mi noben ni izgledal podobno stanju na tvojih sllikah. Se mi je pa zdela podobna http://www.clemson.edu/extension/hgic/pests/plant_pests/veg_fruit/hgic2217.html
glej pod leaf mold (listna plesen), če ti angleščina ne predstavlja težav je tudi razloženo zakaj pride do tega ipd. Če je to težava, ki te pesti bi znalo pomagati škropljenje s sodinim fungicidom, za katerega je bil recept že večkrat objavljen na forumu (uporabi iskalnik).
glej pod leaf mold (listna plesen), če ti angleščina ne predstavlja težav je tudi razloženo zakaj pride do tega ipd. Če je to težava, ki te pesti bi znalo pomagati škropljenje s sodinim fungicidom, za katerega je bil recept že večkrat objavljen na forumu (uporabi iskalnik).
Moji scrkljančki so šele drugič na frišnem zraku; nisem še našel primeren čas, pravzaprav vreme za prilagoditev ....
Levo je grmičar Siletz, desno dva lonca miks Black Sea Man in 4. Julij
Pa še dva lonca s sorto Siletz. Ni najzgodnejši, ampak po okusu že čisto pravi!
V kratkem gredo v končne lonce.
LP_________________mfranc
Levo je grmičar Siletz, desno dva lonca miks Black Sea Man in 4. Julij
Pa še dva lonca s sorto Siletz. Ni najzgodnejši, ampak po okusu že čisto pravi!
V kratkem gredo v končne lonce.
LP_________________mfranc