Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Dianthus - klinček, nagelj, nageljček
V lanskem letu sem začel zbirati Binkoštne nagelčke - Dianthus gratianopolitanus, ki je trajnica, ali po domače smo jim rekli kar babičini nagelčki. V zadnjih 30 letih so se kar nekako izgubili iz vrtov. Uspel sem zbrati 6 vrst ( vsi imajo srebrne liste in po odcvetenju tvorijo pravo gosto preprogo. Na fotki desno (z zelenimi listi je tudi nekaj miniaturnih kitajskih nageljčkov - Dianthus chinensis. Po vsej verjetnosti imate tudi vi doma kakšen binkoštni nagel in bi mogoče lahko kaj menjali in s tem preprečimo, da bi binkoštniki izginili iz naših vrtov.
Lepo zbirko nageljčkov imaš, Braneb. Bi enkrat poslikal vsakega posebej, ker se od daleč ne vidi dobro, kateri so?
Tu so pa moji nageljčki. Ne vem, kateri so binkoštni. Prva dva, trije, štirje? Imen nimam, razen od zadnjih dveh. Najbolj diši beli binkoštni, potem svetlo roza, malce manj temno roza in rdeči. Zadnja dva malo manj.
Dianthus Beauties Doutzen
Dianthus Charmy
Imam sploh kakega takega, ki ga ti nimaš? Bi pa z veseljem menjala kake različne.
Tu so pa moji nageljčki. Ne vem, kateri so binkoštni. Prva dva, trije, štirje? Imen nimam, razen od zadnjih dveh. Najbolj diši beli binkoštni, potem svetlo roza, malce manj temno roza in rdeči. Zadnja dva malo manj.
Dianthus Beauties Doutzen
Dianthus Charmy
Imam sploh kakega takega, ki ga ti nimaš? Bi pa z veseljem menjala kake različne.
Plamenka je napisal/a: |
Lepo zbirko nageljčkov imaš, Braneb. Bi enkrat poslikal vsakega posebej, ker se od daleč ne vidi dobro, kateri so? Tu so pa moji nageljčki. Ne vem, kateri so binkoštni. Prva dva, trije, štirje? Imen nimam, razen od zadnjih dveh. Najbolj diši beli binkoštni, potem svetlo roza, malce manj temno roza in rdeči. Zadnja dva malo manj. Dianthus Beauties Doutzen Dianthus Charmy Imam sploh kakega takega, ki ga ti nimaš? Bi pa z veseljem menjala kake različne. |
O bravo Plamenka, čudovite nageljčke imaš. Prvi trije sodijo v sorto binkoštnih trajnih nagelčkov. Samo še vprašanje ali so rozasti (rožnati) cvetovi rahlo z lila špric poprhom, ali pa cvet pofotkaj v makro nastavitvi?. Bom pa objavil bližnje posnetke svojih nageljčkov.
-