Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Med srnami in soncem

Moderator: Melona

Odgovori
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Ne, ni Jasmina. Vzpenjava je austinova Wedgwood rose, v osprednju pa Geoff Hamilton. krasne kroglice, ki pa cvetijo samo 2x v sezoni.
Sončna

Na moji Ledi je dve tretjini cvetov bele barve, del rastline pa vztraja v roza barvi tudi letos:

Sončna

Chippendale je letos res lep. Ta vrtnica komot uspeva tudi v loncu:
Sončna

To naj bi bila Variegata di Bologna. Pa nisem prepričana, ker je izredno intenzivne barve

Prešeren, vrtnica, ki nam je lahko v ponos. Zdrava, veliki cvetovi, posebni, lepo obarvani popki:

Kot vsako leto ne morem brez Acropolis: letos pognala v višino, za razliko od prejšnjih let zaenkrat zdrava:

Ne morem mimo bližnjega posnetka Geoffa H. Kot sem že prejšnja leta pisala, je to ena mojih najljubših. Taki cvetov nima nobena druga vrtnica. Ima pa samo dva flora. Drugi običajno avgusta.
Sončna

Še nekaj drugih lepotic v množici:
Barod Girod d Ain

Hmmm, pri tej sem pozabila, katero sem slikala:

Eyes for you:
Sončna

Boscobel, angležinjam paše deževno vreme. Ogromni cvetovi letos.

1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Superske so Sončna. Cool
Na vrhu pa gotovo ni Variegata di Bologna. Njeni cvetovi so drugačni, veliko več bele barve je v njih._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Sončna

Od mojih zgodovinskih, razen obeh neznanih moss in vzpenjalk, je grm lep edino pri Yolande dAragon-sem upognila nekaj vej. Cvetovi božanski. Listi zdravi.

Ne morem mimo Alchymista, pri meni tretje lepo, ogromen:
Sončna

Zasluži si slikico: Betty boop. Posebna, nizke rasti, cvetovi dolgo držijo. Lepo prelivanje barv od mladih rumenih do starejših bledih cvetov. Dobro prenaša dež in vročino.

Elfe: cvetovi se krasno obdržijo v vazi, tudi že dobro odprti zdržijo par dni:

Rdeča klasika_Amadeus. vesela, da sem ga naročila, ko še nisem toliko poznala sveta vrtnic. Zadnje čase naročam skoraj same zgodovinske.
Sončna

Ja, 1Vrtnica. To je že druga sadika Variegate, pa že druga neznanka. Čeprav lani ji je bila bolj podobna.
Odgovori