Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Med srnami in soncem

Moderator: Melona

Odgovori
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Tej pa pravim Frfotavka. Lampion, vsak dan drugačen, vsak cvet drugačen. Edino mlad cvet je še rumen, in popki rdeči. Potem se pa začne roza vijola igra.

Letos me je Astrid Grafin von Hardenberg končno navdušila. Očitno tej muhasti vrtnici paše letošnje vreme, pa obrezovanje mi je letos uspelo. Diši božansko, cvetovi pa notri svetli, zunanji listi temni. Točno taki v živo kot na sliki. Grm lep. Simfonija

Moja prva Variegata- neznana moss, ki cveti 1x. Letos lepa.
Sončna

Veliko vrtnic letos zaradi slabega vremena nisem uspela poslikati. Moje burbonke letos sicer obilno cvetijo, so pa skoraj vse napadene od rje, tako, da niso lepe na pogled. Nekatere zaradi dežja niso odprle cvetov (čajevke). Nekatere pa se šele razpirajo.
Zaradi različnih obveznosti, nisem vrtnic letos praktično nič škropila (1x z bakrom). Pa se še kar dobro držijo-razen tistih, ki so prizadete od rje (tiste, katere je veter prizadel, pa so itak čiste oskubljene kokoši). So pa moje gredice letos kljub vsemu čudovite Laughing Laughing Laughing Laughing
Sončna

Na koncu pa še zgodovinska, ki je letos najbolje prenašala nalive: Souvenir d dr. Jamain

Še nekaj pozabljenih:
Blue for you

Lady Emma Hamilton

James Galway, lepo se mi ovija okoli opore. Letos čudovit.
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

O kakšna lepota.Ma pri tebi so prav ponorele Very Happy .Kar nekaj imava skupnih pa jih malo primerjam.Tista na sliki pa sigurno ni Variegata moja je letos prvič cvetela in tako kot je napisala 1Vrtnica ima precej bele barve. poklon_________________LP
E.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Sončna, tole pa je pravi rožni festival! Očitno se odlično počutijo in kar sijejo v svoji lepoti. Noro lepo!
Sončna

Drage moje rožarke. Tukaj sem prilepila tiste, ki so se lepo razbohotile. Imam pa nekaj, ki ne gredo nikamor: Souvenir d Malmaison-naj bi bila vzpenjava, pa je še po treh letih popolnoma pri tleh. Potem Madame Edouard Herriot-climber verzijo sem naročila iz Anglije, pa je že drugo leto popolnoma pri tleh.
Potem imam nekaj takih, ki so preveč skrite v vrtu in sem cvetenje skoraj spregledala: Crested moss (prelepi popki, pa je nimam kam vtaknit pred oči), hibridne muškatke, ki jih imam na robu parcele...
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Sončna, ponudila si nam pravi vrtnični šok užitkov. Krasoto imaš!

Krasno ti delajo in prelepe so. Verjetno se pri tebi odlično počutijo, sicer ne bi dale tega kar vidimo.

Mislim da je tista tvoja burbonka - pisana (ki naj bi bila V.d.Bologna) ta:

Commandant Beaurepaire_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Raj Pri breskvah. Krasne so, Sončna.
Sončna

Tako zjutraj si najraje napašem oči na njih. Poezija, hvala za namig za novo neznanko.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Čudovite so, vsaka po svoje.
Odgovori