RAČKE TEKAČICE

Odgovori
reider

Odgovor Napisal/-a reider »

Exclamation Evil or Very Mad MESEČNIK!
Skoraj me zadela kap.na hitro odprl stran in videl vse mladičke nametane ,mokre in v srednji sliki neke rdeče lise in mislil,da nekdo poklal vso gnezdo mladičkov in jih slikal. na koncu videl da spijo mladiči svilenk heh Wink LEPO.Luškani so. Kot kepice puha.

ja probaj namestit malo vej oziroma palic,čez čas,da gredo na njih.Zdaj še itak ne bodo šle.
Če ne boš vedela kak bi naredila,bi morala nabavit od omar nosilce palic za obleke one plastike,ki jih z samorezniki našraufaš na steno in nanje položiš palice. Ena od opcij pa je da navrtaš to škatlo in skoz njih potisneš palice.

LP pazi na otročičke!
Mesecnik

Odgovor Napisal/-a Mesecnik »

Laughing reider, tisto so odrasle kure in petelina. Piscanci so samo tisti trije.
Mah kdo sem jaz, da bi jim razlagala, da morjo kure na palci sedet. Ze kot piscanci so se kupckale in zdaj ni nic boljse. Najslabse mesto je tisto na robu, najboljse ob steni, po moznosti ce lahko zleze pod petelina ali drugo kuro. Ce grejo same not, jih moram it stet z baterijo in vlect narazen, tako se nagrmadijo skupaj.
Ce si dam kokos ali petelina na krilo, mi obvezno potisne glavo pod jakno in zadremlje. Sploh ne rabis obracat na hrbet, da se umiri._________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Mesecnik je napisal/a:
...., po moznosti ce lahko zleze pod petelina ali drugo kuro. Ce grejo same not, jih moram it stet z baterijo in vlect narazen, tako se nagrmadijo skupaj.
Ce si dam kokos ali petelina na krilo, mi obvezno potisne glavo pod jakno in zadremlje. Sploh ne rabis obracat na hrbet, da se umiri.

Gotovo travme kot posledica zanemarjanja v otroštvu Wink Laughing Laughing Laughing
Mesecnik

Odgovor Napisal/-a Mesecnik »

Ves, da imas prav....izvalili so se v valilniku Confused , potem so bili pod zarnico in nato v hlevu zaprti v zajcnik Confused_________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
reider

Heh MESEČNIk res zanimiva lepa zgodba.

Moram vam po dolgem času povedat veselo novico,da je elektrika na novem hlevu letos večer že priklopljena. Električar bil pr meni do 22h dans večer od 15h popoldan.
Tudi zunanja "hoflampa",ki je postavljena nad oborami in razsvetljuje vse obore pod sabo deluje. Jutri se montirajo drsna vodila vrat in vrata za vstop živali v notranje prostore. Vselitev računam že sred prihodnjega tedna.

Lp ljubiteljem perjadi!Slike bodo,ko bo gotovo in vseljeno!
reider

http://www.mojalbum.com/reider/nov-hlev-za-zivali

Evo pogledajte zadnje 4 slike,dodane novo. Kokoške so že prevzele svojo zgradbo oziroma nočitveni kokošnjak. Delal ves vikend kot črn in uspelo mi je. Razlage in komentarji so pod slikami. Kokošnjak ima nameščenih 6 palic na različnih višinah in zamaknjene. Nameščena je tudi lestev za kokoši,da se po njej povzpejo in iz nje krenejo na palico,ki jim je višinsko po godu. Prvi vstop potekal začuda lahko,le z dvema kokoškama je bil problem. Do teme,ko sem zapustil hlev je se na drugo palico povzpela le ena od kokošk,ostali na tleh pa le opazovali nov prostor.Po moje se bodo privadili in ne bo problemov. Petelin je skočil z mesta kar na ta drugo palico in ko videl,da niso vse kokoši v hlevu besen navalil nazaj ven in jim napel katera je zavlačevala z vstopom. Laughing
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Reider, tvoje kokoši imajo hotel s 5 zvezdicami up .

Sem se pa ob gledanju tegale kokošnjaka spomnila na iznajdljivost kmetov. So bili časi, ko je bilo treba oddati (ali so jim kar pobrali) med drugim tudi precejšen delež svinjske masti. No in moja teta se je spomnila, da so v kokošnjaku, ki je bil naslonjen na skalo, v steno izdolbli eno pošteno luknjo, kamor so jo skrivali. Spredaj pa postavili palice za kokoši. Si lahko predstavljate, da skrivališče ni bilo nikoli odkrito. Ideja je stara in patent je že potekel Wink Wink Laughing Laughing Laughing .
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Si se pa potrudil poklon
Naj ti bodo kokoške in ostale živali še naprej v veselje.
Od danes naprej bodo jajca bolj debela in okusnejša Very Happy_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
reider

Hvala! Ja čist pri vratih pa bomo drug dan dali še vodo za pitje,če katero prime žeja ponoči,to danes nisem utegnil,pa tut gnezdilnica pride not lesena.Ko utegnem. Drugače to je zaenkrat še vse zunaj v obori.

NAd račjo štalinko pa pride še nameščena poličkai z lesa,v levem kotu prostora,kost ga slikam v notranjost pa se nahaja pipa z umivalnikom.A nisem slikal. Wink No le voda še ne teče.Moram naredit eno akcijo in se lotiti vodovoda. na njem veliko dela:prevezava cevi ,priklop nove zgradbe na star sistem in menjava starih ventilov in pip.Huh Rolling Eyes
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Srečne tvoje kokoške, lepo bivališče imajo.
Odgovori