Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Žlahtnjenje vrtnic in sejanci
Moderator: Melona
Zelo pozno je zacvetela lanska Healer (moj sejancec The Fairy). Ime zdravilec ji ni izbrano slučajno. Pri vseh napadih bolezni je ostala nedotaknjena, zelena, trpežna z še malenkost bolj polnimi cvetovi kot lani. Pri njej sem naredila test, ker je imela neke čudne malo vijugaste veje, sem jo porezala na kratko. Zato je tudi rabila malo več časa in zato tudi ne bo toliko cvetov. Očitno je vrtnica za skalnjake, zelo nizka - do 30 cm, pokrovna, da pod njo težko raste plevel.
_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Ja to je sejanček The Fairy. Ampak slika je seveda velika, cvet od blizu, zato vam izgleda tudi večji. Ampak velik je povprečno okrog 3 cm in nič več. Vrtnica je sterilna po moški strani (nima prašnikov), po ženski pa bom videla, ker sem danes žlahtnila 3 cvetove. Doli če jo hočeš kljub temu, da ima majhne cvetove ki nimajo nekega vonja, ti lahko cepim eno, drugo pa bom potaknila. Tako mi boš lahko povedala, če so kakšne razlike. Verjetno bi se morala prijeti z podtaknjencem. Plazi tudi po tleh, očitno je to vzela po Rosa wichuraiana Crép. synonym:
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=1.5445&tab=36&qn=1&qc=0
(po očetovi strani).
Lani je non stop cvetela, letos pa kot sem napisala zaenkrat manj cvetov, saj ni čudno, ko pa sem jo tako porezala._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=1.5445&tab=36&qn=1&qc=0
(po očetovi strani).
Lani je non stop cvetela, letos pa kot sem napisala zaenkrat manj cvetov, saj ni čudno, ko pa sem jo tako porezala._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.