Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Žlahtnjenje vrtnic in sejanci
Moderator: Melona
Bila je le ena večja poštna kuverta, notri pa samo zaprte notranje vrečke s semeni, brez slik, brez navodil, samo z napisi barve Pink Rose, Purple Rose, Yellow Rose, Black Rose, Rainbow Rose, Blue Rose, Green Rose, White Rose in Red Rose.. Ponudba je bila na temle linku, le da je sedanja posodobljena: http://www.dhgate.com/product/new-9-colors-rose-seeds-rainbow-purple-red/114299925.html#s1-1-1|272064410
No, tega sem se bala. A tudi kam na rob hoste jih ne moreš dati, kamorkoli? Meni je tudi zmanjkalo prostora, niti z lanskimi sejanci ne vem kam. Če se niti enega ne boš usmilila, bi enega vzela in posadila tu doma ob potok. Kaj veš, kakšen zaklad se skriva v teh šipkih, morda so pa kakšne hude podlage, za katere ne vemo .
Melona je napisal/a: |
No, tega sem se bala. A tudi kam na rob hoste jih ne moreš dati, kamorkoli? Meni je tudi zmanjkalo prostora, niti z lanskimi sejanci ne vem kam. Če se niti enega ne boš usmilila, bi enega vzela in posadila tu doma ob potok. Kaj veš, kakšen zaklad se skriva v teh šipkih, morda so pa kakšne hude podlage, za katere ne vemo . |
Zase ne bom obdržala niti enega. Če želiš, jih pustim do jeseni in vse (mislim, da jih je ene 5 v tisti gošči) prinesem na jesensko srečanje.
Polovico vzgojenih ima pa gospa, ki mi je semena dala. Ona jih bo pustila rasti, ker imajo pri njej čustveno vrednost - semena ji je priskrbel sin. Pri njej so bolj bogato cveteli in imajo kar nekaj šipkov. Sama sem jih spomladi rahlo obrezala (samo zgornjo tretjino) in posledično je bil v obilici zelenja en sam cvetek pa še tega je potlačil sneg. Zanimivo je, da so bili ti šipki toliko zgodnejši od naših.