Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki
Kod mene prosle godine oko 70% cvetova je sazrelo, imao sam u prvoj godini cvetanja 6 kg ploda a drvo je bilo staro 2 godine.
Problem sa kakijem i opadanjem plodova je previse vode, ja dok sam ga zalevao cvetovi tj plodovi su opadali, kad sam prestao zalevati skoro da posle nije ni opao nijedan plod.
Imam jedan kaki posadjen pored kanala sa njega 2 godine nisam pojeo ploda svaki plod opadne pre dozrevanja a tu je voda oko 40 cm ispod nivoa povrsine zemlje tako da je to najverovatnije problem zasto plod opadne.
Problem sa kakijem i opadanjem plodova je previse vode, ja dok sam ga zalevao cvetovi tj plodovi su opadali, kad sam prestao zalevati skoro da posle nije ni opao nijedan plod.
Imam jedan kaki posadjen pored kanala sa njega 2 godine nisam pojeo ploda svaki plod opadne pre dozrevanja a tu je voda oko 40 cm ispod nivoa povrsine zemlje tako da je to najverovatnije problem zasto plod opadne.
Virginia ima odprto svojo temo, dejmo tam nadaljevati..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
misoo83 je napisal/a: |
Problem sa kakijem i opadanjem plodova je previse vode, ja dok sam ga zalevao cvetovi tj plodovi su opadali, kad sam prestao zalevati skoro da posle nije ni opao nijedan plod. Imam jedan kaki posadjen pored kanala sa njega 2 godine nisam pojeo ploda svaki plod opadne pre dozrevanja a tu je voda oko 40 cm ispod nivoa povrsine zemlje tako da je to najverovatnije problem zasto plod opadne. |
Kaj to pomeni, da ti izrazito deževni dnevi ne bodo dobro vplivali na problem odpadanja plodov?
hmm _________________mfranc
Najverovatnije mada ne mora nista znaciti, sve zavisi i dal je zemlja vodopropusna gde je kaki zasadjen.
Kod mene je zemlja ilovaca i tvrda neka crnica koja slabo propusca vodu.
Mada i kad opadne jedan dio plodova nije tu nista lose jer ostali plodovi budu krupniji, znaci manja kolicina plodova veca tezina plodova .
Ljudi iz japana koji uzgajaju kaki radi prodaje imaju plodove oko 500g svaki al oni ostavljaju samo po jedan plod na svakoj grani a kod mene ima po 10 plodova na grani zato su i sitniji.
Kod mene je zemlja ilovaca i tvrda neka crnica koja slabo propusca vodu.
Mada i kad opadne jedan dio plodova nije tu nista lose jer ostali plodovi budu krupniji, znaci manja kolicina plodova veca tezina plodova .
Ljudi iz japana koji uzgajaju kaki radi prodaje imaju plodove oko 500g svaki al oni ostavljaju samo po jedan plod na svakoj grani a kod mene ima po 10 plodova na grani zato su i sitniji.
kotalka je napisal/a: |
tudi pri meni je letos noro tudi Nikita ima 4 nastavljene ... bomo videli lani je bilo na prvem tipu 45 cvetov ... dozoreli 3. kosi na drugem jih je bilo nekaj preko 50 ... dozorelo 0 kos šteli sta tamali tako, da kar verjamem mogoče pa bo, letos jim nisem razen nasutja zemlje privoščil nič |
Pri meni je bilo prejšnje leto na Tipu en cvet in tudi en sadež.
Letos je na Tipu in Vainigli po 100 cvetov, torej realno pričakujem cca 10 sadežev na eno drevo.