Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Whippeti in račke : Kjer je sreča doma

Moderator: Melona

Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Pozdravljena tudi z moje strani. Tudi mene razveseli vsak nov član, ki je tisti sveži veter, kateri je dobrodošel da zapiha in prinese nekaj novega kar pooseblja samo njega. Zelo lepa zasnova za naprej in moje lepe želje, da ti uspe narediti to, kar si si zamislila._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Nikolajevicka

Odgovor Napisal/-a Nikolajevicka »

Garden-ja hvala za nasvet in seveda hvala tudi ostalim članicam za toplo dobrodošlico. Sem čisto zaspala in pozabila odpisat, zdaj pa sem se zbudila skupaj s svojimi vrtnicami. Pri nas se popki šele odpirajo, slike sledijo.
Garden-ja : sem dosula Summer Song in je pomagalo, hvala. Lani kompost zemljo, letos še nekaj sekancev in dodatne zemlje in je sedaj veliko bolje. Postaja bolj široka in raščava.

Poslikam še ostale predele, ko zacvetijo in objavim Smile
Nikolajevicka

Je preteklo že kar nekaj časa preden sem kaj objavila ampak se bojim, da smo doma na vremensko najhladnejšem delu, saj so se prvi cvetovi šele dobro odprli. Je pa zato toliko lepše vreme Confused ehem...no ja.
Dež, dež pa še enkrat dež. Jaz in whippetki izkoristimo vsako priložnost, ko neha padat, da se izmuznemo na vrt in vohamo vrtnice.

Gertrude Jekyll se je začela odpirat. Vse v mojem vrtu je še "frišno" tako, da bodo objave pretežno samo cvetovi, saj so najstarejše vrtnice stare le kake tri leta. (taščini dve sta starejši, ampak sta bili do letos zelo čudno obrezovani)

Še lepša je ko se ravno začenja odpirat:

Eyes for you. Nekateri je ne marajo, ker tako hitro pocvita in ker je precej občutljiva na dež, jaz pa sem jo posadila v bližino stare slive tako, da ima veliko zavetja in le malo porunmeni na robovih cvetov, drugače pa jo lahko pohvalim, da je med najbolj odprornimi sortami, ki jih imam. In dišiiiiiiii
srce srce

Bila sem malo prehitra s škarjami pa je Eyes for you zgubila en grozd tako, da sem tole izkoristila za fotosešen s puncama Very Happy

Presenting:

Ola in Eyes

in Jala in Eyes

Generous gardener.
Očetova ljubljenka in eden izmed njegovih potaknjencev, ki je našel domek pri meni. Za zdaj še čisto pri tleh, upam pa, da mi jo rata speljat na kakšen obok.

Mustead wood. Komaj sem jo čakala. Na netu vsi opisujejo njeno barvo kot globoko in žametno. In res je prekrasna. Je pa moja roka malo pokvarila sliko, ampak so cvetovi tako težki in ona tako majhna še, da kar naprej gleda v tla.

Vonj je prekrasen. Bogat in močen. Po celem dvorišču diši.

Moja najljubša zagotovo. In po super nasvetu Garden-je lansko leto, sem jo dosula in letos dela in raste ko nora.
Summer Song.
Saden vonj, polni cvetovi, zdrava in res prava navihana princeska v našem vrtu.

Ogromne kugle. Barva začne bledeti na breskovo/rozkasto s časom. Prva dva dni pa je res oranžna. Kot na zgornji fotografiji.

Letos sem s pomočjo Irene dodala tudi Gentle Hermione. Super zadovoljna. Sadika je prišla v izjemno lepem stanju, kot vedno zelo zdrava in letos imela že dva cvetova. Enega sem si odrezala in odnesla v stanovanje, kjer mi odišavlja jutra.

Ne morem je prehvalit. Res lepa vrtnica. In omamno dišeča.
Na sliki ona in naš gospod pes v ozadju. Jaz sem plesala indijanski ples dišečih vrtnic od veselja, on pa je proslavil s palčko Very Happy
Nikolajevicka

Mme Isaac Pereire
Zelo dišeča in prekrasni popki. Taki lepi in zaokroženi. Sem jo pa podcenila v rasti in jo bom naslednjo sezono selila na zgornji vrt kjer bo imela prostor in si delila obok s St Swithun. No ja, ne gre valda v prvo vse kot mora Very Happy

Ob večernih uricah:

In zdajle, ko dežuje:

Ok, s tole vrtnico imava pa love-meh relationship. Ona je super zadovoljna kjer je in sveti bujno kot nobena druga. Izjemno zdrava, samo...nič ne diši. Ima rahel vonj po rastlini, to je to. Meh. Je pa res lepa na prvi pogled.

Don Juan

Ena izmed mojih najljubših. Abraham Darby. Takooooo dišeča, da dol padeš. Jo imam na treh delih naše parcele. Je tako lepa in tako ogromne cvetove ima.
Sem se pa odločila za eksperiment in vzela tri Darbyje, vsakega iz druge vrtnarije. Da vidim kakšna je razlika. Eden je certificiran Austinovec, eden prihaja iz Hrvaške z njihovo oznako, eden pa je prišel k meni po pomoti heheh. Tako, da bomo videli kako bodo rastli.

Letos sem si tudi kot predčasno rojstno dnevno darilo kupila izjemno lepo sadiko Prešerna in Ljubljane v Botaničnem vrtu. So pa res čudovite sadike in blazno ugodne. Ogromna posoda s cvetovi v super stanju je bila 15 eur.

Prešeren:

Takole se je peljal domov Very Happy

Rosa glauca. Še čisto micena. Komaj čakam, da preraste v grm. Kar naprej cveti. Res simpatična Smile

Pa še pogled na spodnji vrtiček. Počasi že bo kaj za videt. Carla v ospredju, eyes for you zadaj.

Sem pa pozabila napisat in pokazat še nove člane družine. Tole je Ančka. Moja nova pomagačica pri iztrebljanju polžev Smile
Že lani smo kupili indijske tekačice, letos imamo pa mlade. Ančka je potomka domačih, par jajc pa smo kupili v Italiji, saj smo hoteli neko specifično barvo. Objavim prihodnjič tudi novince Smile

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pestro, ni kaj! In seveda lepo. Štirinožci pa se mi zdi, da enostavno pašejo k vrtnicam.
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Prelepi in ogromni Shocked cvetovi!
Nikolajevicka

Cvetovi so res HUUUUUGE Very Happy
Whippetki so se pa tudi naučili občudovati vrtnice:

geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Lepe pa saj ne more bit drugače,ko imajo taka čuvaja in oboževalca Laughing .Po mojem skromnem znanju to kar praviš,da je ISAAC P.ni.Cvet je praveč enostaven.Se strinjam Summer song je edinstven po barvi.Škoda,da tako počasi raste in že četrto leto čakam,da naredi vsaj malo grma._________________LP
E.
Nikolajevicka

Pozdravljena Geisha
Za Isaac P je čisto možno, da je kaj drugega. Prišla je od gospoda Viraga, ne upam si pa zdaj za nobeno 100% trditi da je kar je. Lani sem namreč naročila od neke male slovenske vrtnarije Queen of Sweden in dobila Darbyja Smile
Hehe. Bomo pa malo počakali pa videli kaj bi lahko bila. Je še mičken grmiček, prvi cvetovi. Bujna rast in zelo diši. Če pa jo kdo prepozna bom zelo vesela imena. Lp Smile
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Joj koliko si že pridelala in koliko nas je že in koliko jih še bo, ki bodo razmišljali ko to gledajo, da bi tudi oni začeli z vrtnicami.
Res prekrasni cvetovi._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Odgovori