Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kuštra

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Cinija, res sem kot omamljena. Le ta neprestani dež mi kvari veselje. Prehitro odcvetajo in žlahtniti ne morem.

Plamenka, je škoda in ni. Ker če bi imela dvorišče do Ljubljane, bi mi eno figo koristilo, ker zmorem, kolikor zmorem, pri prav zelo pridnih pa nisem. Že zdaj ni vse tako sproti urejeno, kot bi bilo prav. Če bi jih bilo več, bi bil nered samo še večji. Saj oči so velike, za vse želene vrtnice bi potrebovala veliko več prostora. Ampak potem bi potrebovala tudi kakšnega čednega, visokoraslega, opsala, kaj je zdaj to, sem se od Marie Marte nalezla, hočem reči spretnega, pridnega, vestnega vrtnarja ...
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Melona, Laughing Laughing Laughing ,zelo sem se nasmejala in nagledala Laughing
Uporabniški avatar
Melona

Tanja, me veseli Smile .

No, na južni strani je vse narobe in so same težave. Prvič, tam največkrat vidim smokuljo. Ne vem, če vedno isto. Zato sem tam manjkrat, občasno, premalokrat, še takrat hodi mož pred mano in je z mano, dokler kaj počnem. Vedno zelo trpi, ker je ponavadi ravno takrat kakšen dober nogomet ali boks ali so ujeli kakšno strašno ribo. Se pravi, da se mi vedno mudi in še tisto, kar naredim, naredim napol. Letos si je zaradi tega zraven naredil gredico s paprikami in zdaj bova tam oba imela opravke.

Drugič tam še vedno rastejo obolele hruške, ki dajo grintave plodove, ki se v kleti valjajo en mesec in jih potem zmečemo na kompost. Pred dvema letoma sem vrtnice tam sadila zato, ker smo se dogovorili, da jih požagamo še isto leto.

Tretjič je med cesto in vrtom nikogaršnji pas zemlje in peska, na katerem raste plevel, ki mu rečemo zajčje tačke. Korenine ima do nafte, kjer jih potrgaš, zraste deset novih. Družbo temu plevelu dela slak. To je nemogoče iztrebiti in vse skupaj sili v vrt. Raj za polže in one daljše gospe.

No, poglejmo, kako mi gre v takem. Adrienne de Cardoville je lanska, ima nekaj vej s posameznimi cvetovi in listi, pikastimi od rje.

Paul Verdier raste na koncu brajde in je edina vrtnica, ki jo naš pes hodi vohat, ko cveti.

Blu for you odcveta, zraven naj bi bila Leda, ki sem jo naročila namesto naročene, ki je bila zamenjana z eko drugo. Naj me vrag, če je med prvo in kasnejšim popravkom kakšna razlika!

Rhapsody in blue tudi odcveta, njen sosed Roger Lambelin je pa najbrž zadnjo sezono pri meni. Niti en list ni brez rje in cvetov se vsako leto manj odpre, ostali se zasušijo. Poleg raste stara HT neznanega imena, ki sem jo uporabila tudi pri žlahtnjenju in je dala lepe potomce in jo imam zato še rajši. Zdaj je še v popkih. Zraven je prazen prostorček, kjer je rastla mini neznanka iz Hoferja, dokler je ni nekdo popokal s seboj. Srečno obema!

Sledi Polka, ki dve dolgi veji steguje po ograji in letos premore tri cvetove. Če je to kakšna polka!

Tess of the d'Urberville je najlepša, pravi moj mož. Žal jo je Rembrandt popolnoma okupiral s svojimi trimetrskimi vejami, ki jih poveša nanjo preko hruškinih vej. HMF-ja očitno ne bere, ker tam piše, da je njegova dostojna višina do 120 cm. Ah, ti boemski tipi!

Acropolis! Zdaj je tak.

Bleu magenta odpira šele prve cvetove.

Kristov jubilej 200 je še v popkih, Melody Parfume pa moram pridržati bradico, da ji lahko gledam v obraz.

Falstaff, za katerega pravite, da to ni, je imel lani eno vejo, ki je najbrž šla z nitkarico.

Moja ljuba Complicata, edinstvena.

Papagena in Elfe še spita, Veilchenblau se še tudi ni prav zbudila.

Le rosier Eveque, zelo mi je pri srcu.

Cardinal Humme ne ve, ali bi ali ne, Giardina bi pa v svet.

William Grow me je šokiral, tako lep se je naredil! In me prehitel, da ga niti ne upam opleti, da mu ne osujem cvetja.

Harlekin čaka bolj sončne dni, Heidi Klum pa pod perutjo Bobbyja Jamesa užaloščena čaka škarje, ker je pognala divjaka.

To je za zdaj to, tri strani vrta. Brez panike, na severu ni vrtnic, tam vam samo lahko pokažem, kako si soseda na oknu depilira noge medtem ko jaz sedim na naših stopnicah in tako pijeva kavo. Hiši sta sicer zelo blizu, ampak obe ne greva v kader. Pa kaj bi vas sosedova okna zanimala, pofotkam našo stran, ne Wink ?
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Škoda, da si manj na južni strani, pravi zakladi se tu skrivajo!
vrtnarka

Odgovor Napisal/-a vrtnarka »

Vauuu tu je kaj videti,lepo._________________živi življenje
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Res so čudovite. Ob duhovitih zapisih pa sem se nasmejala.
Uporabniški avatar
Melona

Figula, srčno vabljena med te zaklade, šotoriš lahko med njimi vse poletje in vsako jutro ti prinesem zajtrk Wink !

Hvala, Vrtnarka in Plamenka, saj med pisanjem se tudi jaz zabavam, tam v živo pa prav res ne.
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Ja Melona pri tebi je pa že prav noro lepo Laughing .Bi se kar strinjala s tvojim možem TEES je tudi meni ena lepših in tale WILLIAM GROW je pa naravnost krasen.
Ni kaj hitro si nas dohitela pridna poklon_________________LP
E.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Figula, če nama Melona postreže še popoldansko kavo (kadar si jo bova zaželeli), se ti pridružim. Velja?
ps: Melona, a veš, da so kače glavne plenilke voluharjev, gredo tudi v rove za njimi.
Uporabniški avatar
Melona

Hvala, Metuljc, vse to vem. Doma najraje vidim tisto, kar imam rada. No, kač nimam rada in sem s slepci popolnoma zadovoljna. Dobrodošli obe, kavo in priboljške vama bom nosila naokoli, dobita postreženo s cestne strani skozi ograjo! Če pa na koncu kakšno plazečo potepuhinjo še odneseta s seboj in novim pustita učinkovito sporočilo, da niso dobrodošle, vaju nagradim z dosmrtno ekskluzivo na ta kamp!
Odgovori