Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki
Uf, uspelo mi je cepiti na poganjke iz osnove, vse, kar je bilo cepljeno pred nakupom sadike, je pomrznilo. Je pa naš dvorni Bric strašil, kako težko je cepiti kaki in kako lahko kiwi. Kivijevih cepičev sem namontiral že vsaj 30 in le eden se je prijel. http://forum.gartlc.si/gartlc-about631-465.html&sid=45df4c7c9c83cfbf1053a3667393c2ba
V vmesnem času je pognal že drugi cep.
Imam pa več vprašanj:
Kdaj bo iz tega ratal prvi plod, cepil sem dve sorti a smo cepiče pomešali, tako da ne vem kaj mi je ratalo..
kaj naj s tretjo neodrezano vejo in poganjki, ki rastejo iz odrezane veje s prijetima in druge z neprijetimi cepiči?
V vmesnem času je pognal že drugi cep.
Imam pa več vprašanj:
Kdaj bo iz tega ratal prvi plod, cepil sem dve sorti a smo cepiče pomešali, tako da ne vem kaj mi je ratalo..
kaj naj s tretjo neodrezano vejo in poganjki, ki rastejo iz odrezane veje s prijetima in druge z neprijetimi cepiči?
Včeraj sem kar naenkrat opazil vataste vejice na kakiju. Od pet do deset cm dolžine na tankih poganjkih (večinoma so "drugi rod", ki so šele pognali ven iz krošnje), ki pa so dolgi tudi do en meter .
Prvo sem pomislil na plesen, vendar me je Babaco takoj podučil, da takšna ni. Po bližnjem ogledu pa sem našel volnato uš .
Veliko člankov o kakiju omenja volnato uš, vendar baje na kakiju ne naredi večje škode.
Je kdo že imel to nadlogo?_________________mfranc
Prvo sem pomislil na plesen, vendar me je Babaco takoj podučil, da takšna ni. Po bližnjem ogledu pa sem našel volnato uš .
Veliko člankov o kakiju omenja volnato uš, vendar baje na kakiju ne naredi večje škode.
Je kdo že imel to nadlogo?_________________mfranc
mfranc je napisal/a: |
Včeraj sem kar naenkrat opazil vataste vejice na kakiju. |
He, he, res skoraj naenkrat so se pojavile in tudi hitro odšle; skoraj .
Namreč, več kot tričetrt nesnage je odplaknil tisti naliv dva dni nazaj. Tako da sem našel samo eno (vzorčno ) uš.
Bom jih pa imel na očeh, in po potrebi dejansko šprical s tonikom. Letos še nisem, ga pa kar precej uporabljam._________________mfranc
Optimist, zadnja leta poskušam z njim redno, preventivno špricati cel kup rastlin. Približno na dva tedna, škropim pa od plodovk do sadja. Predvsem pa preventivno tretiram rastline, ki sem jim lahko pojavijo škodljivci, npr. fige, tudi borovnice sem že. Pa paradižnike proti beli muhi in stenicam.
Pa seveda navadne uši, kjerkoli se pojavijo.
Letos imam totalno zmešano sezono , ga še nisem uporabil, tudi zato (potrkam na les ), ker še nisem imel resnejšega napada škodljivcev._________________mfranc
Pa seveda navadne uši, kjerkoli se pojavijo.
Letos imam totalno zmešano sezono , ga še nisem uporabil, tudi zato (potrkam na les ), ker še nisem imel resnejšega napada škodljivcev._________________mfranc
Ne paše sicer v to temo, ampak zna pomagati tudi proti pršicam. Vsaj tako se mi ta trenutek vidi na dveh čilijih, kjer niso pamagala škropiva (res da malo stara) na osnovi dalamtinskega bolhača. Se mi zdi, da jih zatre olje kot tako. No, da se ne bom prehitro hvalil, moram počakati do naslednjega tedna.