Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kdo jo pozna ?

Odgovori
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Voda, to ni ista rastlina kakor češnjolika sliva. Vsaj meni ne deluje no..
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Hvala. Da to ni dren, sama zelo dobro vem, ker ga je pri nas v naravi precej.

Cveti pa tole grmovje istočasno kot češnje pa tudi liste ima podobne, zato sem mislila, da je neke vrste japonska češnja. Cvetovi so bolj intenzivno roza barve kot vodini.
Raste ob poti v šolo na nikogaršnji zemlji in tamaladva jo zeloooo težko gledata, ko ima vsak dan večje rdeče plodove. Laughing
Zdaj, ko vem, da je margolana, me nič več ne skrbi, da bodo šli plodovi slej ko prej v njuna usta.
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Po vaših predlogih sem iskal dalje in nisem našel nič konkretnega. Dosti podobnih, sigurnega pa nič.
Dodajam še dve sliki. Prva je, kako zgleda rastlina danes in druga pa samo listi. Večji so spodaj, manjši pa zgoraj na rastlini.

Hudič je, ko imaš rastlino in ne veš imena s katerim bi iskal dalje kako jo konzumirat, če sploh, ali kako pripravit.
L.p.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Malo me spominja na "podganje repke" Raphanus caudatus. Poglej še ostale variante Raphanus.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

He, he, ko sem videl tvojo cvetočo rastlino, sem se spomnil leta nazaj. Ko sem žlahti dal nekaj sadik brokolija, pa tudi razložil, kako in zakaj se uporablja.
No čez mesece, ko smo se spet videli, so še vedno čakali kaj s to rastlino narediti, sadike pa so že veselo cvetele, z lepimi, rumenimi cvetovi.

Brokoli sigurno ni, si ev. preveril divjo gorčico, wild mustard, mi deluje precej podobno.
Vem pa da "precej podobno" še nikoli ni ujel zajca Very Happy .

LP_________________mfranc
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

*****_________________Nazadnje urejal/a orhy 09 Jan 2019 08:38; skupaj popravljeno 1 krat
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Če sprašuješ, kater a rastlina je to, pač povem, rjavordeča krvomočnica, Geranium phaeum.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Ja. Hvala._________________
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Orhy, ciganke po domače._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi pri nas jim rečemo tako, ni pa to veljavno vseslovensko ime.
Odgovori