Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Blitva - Beta vulgaris L.

crtj-admin
Site Admin

Blitva - Beta vulgaris L.

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

OPIS:
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Na letošnjem pomladnem srečanju sem vzel semena od blitve, ki je lepo kalila in je zdaj že ogromna (jo imamo prvo leto), verjetno že skoraj pol metra. Je pa nekam bleda, je to od sorte odvisno? Jo bomo danes verjetno kako dali na krožnik, ali pa jutri. Bom malo pobrskal, kako bi jo.

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, ja, sorta je taka, malo nagubani lsiti so, a ne? Poreži jo, najbokje vsak list posebej.
Recepti: blitivna jiha, blitva kot špinača, blitva s krompirjem, blitvini polpeti, ................receptov, kolikor hočeš. Dober tek!
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Presenetljivo še sedaj ni nič takšnega okusa, da bi pogrenila. Jo pa močno daje suša. Nova semenčka so šla že v zemljo.
greeny

Se jo še lahko seje? A prezimi?
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

greeny je napisal/a:
Se jo še lahko seje? A prezimi?

Jaz jo vedno malo posejem avgusta in do sedaj je še vedno prezimila. Čisto na prosto. Nimam ne rastlinjaka in ne tople grede.
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Ja pri meni prezimi brez problema vsak leto. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
greeny

Cveti pa potem spomladi? Ali bo še letos? Namreč nič ne kaže, da bi šla v cvet.
Odgovori