Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Nič, potem bom pa ko pride vročina slamo malo razgrnil za par dni pa bo ok upam.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Če rastline zastajajo v rasti, biodinamiki priporočajo škropljenje s čajem iz rmana._________________naredimo svet lepši
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Konec sezone pri meni!_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
brbr

Ah, daj no Pajo, saj ne morem verjet... A vsi so šli? Saj se sezona niti začela ni. No, če želiš, imam kar nekaj paradižnikov (so pa bolj majhni), ki so mi ostali. Jih ponujam na razne konce več ali manj brez uspeha....

Lahko, da je tvoji katastrofi botrovalo tudi to, da si jih, kakor si napisal obtrgoval v tem mokrem obdobjui. Velja, da se paradižnike pusti v mokrem vremenu čisto pri miru, tudi med njimi ne hodiš, če ni ravno nujno potrebno._________________naredimo svet lepši
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

Prekleti dež, ali bo sploh prenehal letos...
Pri meni hlala bogu ni še nobenih problemov, moram pa zvečer obvezno ponoviti tretma s sodo bikarbono, saj je ponoči ulivalo kot noro.
Razne kemijske mučkalice pa res ne želim uporabljati, glede strehe pa še razmišljam. Sem zadnjič gledal neke debele bambus palice cca 10 cm premera in bi se dalo iz tega materiala sestaviti kakšno lično konstrukcijo. Čez pa kakšen rolo iz polivinila, da se lahko zvije skupaj, ko je lepo vreme. Mogoče pa se res bliža čas za kakšen nov gradbeni projekt, heheh_________________kar zraste pač zraste
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Na srečo imamo mi takšno zemljo, da kar je višek vode jo "odliva" si kar naredi strugo po njivi in odteče. Je pa zato naša zemlja takoj trda kot kamen, kaj čmo, lapor... Z rednim okopavanjem nekako rešimo to težavo in paradajzi rasejo, cvetijo, suersweet 100 pa imajo že male paradajzke gor.

Me pa zanima ali drži, da se "grapole" torej moje supersweet 100, ne "čisti" mislim na divjake, kateri rasejo med listi?
pajo

brbr je napisal/a:
Ah, daj no Pajo, saj ne morem verjet... A vsi so šli? Saj se sezona niti začela ni. No, če želiš, imam kar nekaj paradižnikov (so pa bolj majhni), ki so mi ostali. Jih ponujam na razne konce več ali manj brez uspeha....

Lahko, da je tvoji katastrofi botrovalo tudi to, da si jih, kakor si napisal obtrgoval v tem mokrem obdobjui. Velja, da se paradižnike pusti v mokrem vremenu čisto pri miru, tudi med njimi ne hodiš, če ni ravno nujno potrebno.

Že imam nove sadike doma. Sedaj pa delo._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
brbr

Pajo, mi je zelo všeč, da nisi obupal, bravo. Želim, da bi bila druga serija zelo uspešna._________________naredimo svet lepši
pajo

Evo malo kosila potem pa naprej reševanje sadik. Matr če meni to rata vse rešit... Zanimivo pa je, da sem edini. Je mogoče krivo, da sem kmalu ko so bile sadike v zemlji okoli njih dal pokošeno travo? Mogoče ugibam._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

Pajo, če daš sveže pokošeno travo malo preveč na debelo, pa potem vztrajno dežuje po njej, začne ta trava skoraj sigurno plesneti. Ne vem če so sicer te plesni nevarne paradižniku, vendar pa po mojem mnenju sigurno ne delujejo blagodejno nanj...
Zastirka pri tem vremenu ne naredi nič dobrega, saj je vlage več kot preveč._________________kar zraste pač zraste
Odgovori