Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ribez (rdeči in črni) - Ribes rubrum, Ribes nigrum
Pozor, kdor ima potaknjence noirome in nimue... Obe švicarki sta pri nas začeli zoreti, kar pomeni, da tisti na obali že kak teden imate, tisti v notranjosti pa boste čez kak teden - ne pozabite nanju
Tukaj dvoletni že prav lepo nosijo. Kar v redu sta ti dve sorti kljub zgodnjosti prenesli tudi aprilski sibirski udar.
Zori tudi rdeča sorta, o kateri vem zanesljivo samo to, da ni rovada (verjetno je van tets).
Tukaj dvoletni že prav lepo nosijo. Kar v redu sta ti dve sorti kljub zgodnjosti prenesli tudi aprilski sibirski udar.
Zori tudi rdeča sorta, o kateri vem zanesljivo samo to, da ni rovada (verjetno je van tets).
Noiroma in nimue sta obe veliki, razlika je v tem, da ima nimue nadpovprečno klasično "črnoribezasto" noto v okusu, noiroma pa podpovprečno. Obe imata precej sladkorja.
Letos sem se bal zanju, ker sta zgodnji, da ju ne bi tisti poznoaprilski mraz močno prijel - vendar se ne pozna prav dosti. Tega sicer ne razumem najbolj, ker lani je že en manjši pozni mraz odnesel po nekaj vej na vsakem v nizu grmov, sem pa vesel.
Čeprav se potaknjenci pri teh dveh morda malo neradi razrastejo, so letošnji zaenkrat videti prav solidni in sem že v skušnjavi, da bi jih kar dal v zemljo.
Občasno berem, da je tale stric od Lubere, od koder sta sorti, predvsem zelo dober v marketingu in da so posebne sorte raznega sadja, ki jih prodaja, dejansko razne vzhodnoevropske malo znane sorte, ki jih potem dobro trži pod drugim imenom.
Od tega ni njegovo sadje nič manj dobro, super je, samo omenjam kot zanimivost.
Letos sem se bal zanju, ker sta zgodnji, da ju ne bi tisti poznoaprilski mraz močno prijel - vendar se ne pozna prav dosti. Tega sicer ne razumem najbolj, ker lani je že en manjši pozni mraz odnesel po nekaj vej na vsakem v nizu grmov, sem pa vesel.
Čeprav se potaknjenci pri teh dveh morda malo neradi razrastejo, so letošnji zaenkrat videti prav solidni in sem že v skušnjavi, da bi jih kar dal v zemljo.
Občasno berem, da je tale stric od Lubere, od koder sta sorti, predvsem zelo dober v marketingu in da so posebne sorte raznega sadja, ki jih prodaja, dejansko razne vzhodnoevropske malo znane sorte, ki jih potem dobro trži pod drugim imenom.
Od tega ni njegovo sadje nič manj dobro, super je, samo omenjam kot zanimivost.
crtj je napisal/a: |
Občasno berem, da je tale stric od Lubere, od koder sta sorti, predvsem zelo dober v marketingu in da so posebne sorte raznega sadja, ki jih prodaja, dejansko razne vzhodnoevropske malo znane sorte, ki jih potem dobro trži pod drugim imenom. Od tega ni njegovo sadje nič manj dobro, super je, samo omenjam kot zanimivost. |
... pa naj bo še nadaljevanje te zanimivosti.
V laboratorijih "vstavijo neke XY markerje" v gensko mapo določene sorte in dobijo novo sorto, ki jo lahko patentirajo.
Upam, da sem povedal vsaj za silo strokovno, a tako počnejo t.i. maherji. Vem iz precej zanesljivih virov, praksa pa temelji na izkoriščanju "pravnih lukenj".
A kakorkoli že, tvoji noiroma in niume gresta počasi v zemljo.