Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jablana - Malus domestica

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Tudi če bi rekla, da jo imaš samo zaradi cvetja, bi bilo na svoj način resno, glavno je, da nekaj zase najdeš, no problem Smile
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Gugl da v prvem zadetku tole
plod

Odgovor Napisal/-a plod »

Moja Baya Marisa kupljena v drevesnici Malus je na podlagi M26. Ta podlaga je nekje med M9 in MM106.
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

Letos je pri nas precejšnji napad cvetožera. Najbolj je napaden Carjevič in Jonagold.
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Jablano iz pred par strani nazaj, sem dokončno obglavil. http://forum.gartlc.si/gartlc-post-89656.html#89656
Najprej sem jo samo močno obrezal. Brsti so se odprli, listje je bilo, a niti pod razno ni bilo niti sledu o kakšni zaznavni rasti poganjkov.
Zdej ima zadnjo šanso-puščen je 1 poganjek, zraven pa za foro še cepljena ecolette, ki se je kot vse kaže prijela(sej nekoč bom konec veje malo lepše odrezal Laughing ). Če ne bo nič pametenega, gre v jeseni ven.
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Vsi plodovi so taki. Ali so te razpoke zaradi vlage ali česa drugega?
Rjave pike so zaradi škrlupa?
leskar

Odgovor Napisal/-a leskar »

Po mojem je samo močan škrlup._________________Lep pozdrav, Leskar
ck

Odgovor Napisal/-a ck »

Pike so škrlup, pokanje pa od obilice dežja.

Katera sorta pa je tole?_________________lp
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Koliko plodov naj odstranim, da bo v redu razredčeno? Škoda mi je vsakega.

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Hu. Dve tretjini, za moje pojme. Ja, vem, hudo je. Pri nas je obratni problem, pozebo je preživelo skupaj kakih 6 jabolk na 15 drevesih Smile
Odgovori