Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Rožni raj v Murgrabnu
Moderator: Melona
Hvala Doli, Isaan. Sem vesela, da se pri meni dogaja vsaj nekaj v tem obdobju, ko polna pričakovanja občudujem slike primork. Ostale bodo namreč večinoma kak mesec kasneje. Tako pa imam malo daljšo sezono cvetenja. _________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
-
Končno se začenja cvetenje tudi pri meni. Poskušam ujeti v objektiv to, kar vidi vsak dan moje oko, a nisem vedno najbolj uspešna. Preveč preprost je ta 'stroj' v primerjavi s človeškim očesom, da bi lahko dal od sebe vpogled v vso lepoto narave. Kakorkoli, čudovito cveti Rosa Sancta. Oblikovala je lep grmiček, seveda s pomočjo obrezovanja in zdaj je že kaj videti. Njen sveže odprt rožnato-bel cvet ima toliko nežnosti, da mi nehote zastane korak vsakič, ko grem mimo nje.
V mojem kotičku je končno nekaj zacvetelo. Čeprav sem letos odstranila prejšnjo vrtnico, ki bi naj prerastla opore a žal ni imela pravega potenciala, in jo nadomestila z novo, me je presenetila Kathleeen na nasprotni strani. Prav pod nos mi moli svoje cvetove. Takole je lažje čakati, da se stene zarastejo. In si ob tem privoščiti razgled na hoste, ki jim pri meni neizmerno ugaja.
_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
V mojem kotičku je končno nekaj zacvetelo. Čeprav sem letos odstranila prejšnjo vrtnico, ki bi naj prerastla opore a žal ni imela pravega potenciala, in jo nadomestila z novo, me je presenetila Kathleeen na nasprotni strani. Prav pod nos mi moli svoje cvetove. Takole je lažje čakati, da se stene zarastejo. In si ob tem privoščiti razgled na hoste, ki jim pri meni neizmerno ugaja.
_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Ramblerji počasi začenjajo dajati od sebe to, kar sem si želela. Veilchenblau je naredila cvet pri cvetu, veselje jo je gledati. Veliko bolj bujna je od Violette, vsaj zaenkrat.
Rambling Rector je še ena od 'zverin'. Razteza se že preko 10m in še ni videti konca njegovim ambicijam po širitvi.
Bobby James korenito prerašča drevo v ozadju. Tudi ta 'zverina' je težko ukrotljiva, neprestano žene veje proti sosednjim drevesom. Če ga sproti ne režem se širi v nedogled.
Rambling Rector je še ena od 'zverin'. Razteza se že preko 10m in še ni videti konca njegovim ambicijam po širitvi.
Bobby James korenito prerašča drevo v ozadju. Tudi ta 'zverina' je težko ukrotljiva, neprestano žene veje proti sosednjim drevesom. Če ga sproti ne režem se širi v nedogled.