Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bolezni in škodljivci paradižnikov
Žal iz slike ni nič razvidno, za kaj bi lahko šlo. Tako hudo, kot je bilo pri meni, ne privoščim nikomur, in tole na hitro ni videti, kot da bi bila pršica.
Ne vem, morda dodaj še kak link do slike, ki se jo da močno povečati, da lahko zadevo viimo bolj od blizu..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ne vem, morda dodaj še kak link do slike, ki se jo da močno povečati, da lahko zadevo viimo bolj od blizu..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Lahko poveš malo več o tem, kje so paradižniki posajeni (čimbolj natančno opiši pogoje, v katerih rastejo, sonce, temp, lega, zemlja, sosedi,...) ?
Ker tole je lahko marsikaj, od preveč zalivanja ali slabega substrata do bakterijske pegavosti ali še deset stvari vmes. Več podatkov lahko razreši marsoikatero dilemo in izloči nekaj osumljencev..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Ker tole je lahko marsikaj, od preveč zalivanja ali slabega substrata do bakterijske pegavosti ali še deset stvari vmes. Več podatkov lahko razreši marsoikatero dilemo in izloči nekaj osumljencev..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Mah, za to nekrozo sem menda sam kriv , ker sem našel podobne poškodbe tudi na čilijih. Včeraj sem v ihti, ko je bilo sredi dneva oblačno, škropil s česnovim izvlečkom, čez 10 minut je pa posijalo sonce in očitno so to posledice Paradižnik je drugače v loncu na pokritem balkonu, zraven je par čebulic česna ampak je paradižnik drugače zdravo zrasel ca. 30-40cm, potem pa so se začeli listi gubat kot je vidno na včerajšnji sliki, konci listov so se začeli sušiti, deblo je na spodnjem delo potemnelo in malo ga je potegnilo skupaj Listi se na obeh straneh nekak čudno svetijo, res pa se ne vidi nitk pršic. Zemlja je ista kot lani, premešana s kupljenim kompostom. Je pa bila zemlja pred 3 tedni dosti preveč zalita ampak do pred par dnevi ni bilo nobenih posledic. Možno, da je enostavno več dejavnikov skupaj, ki sem jih sedaj še poslabšal ko sem zagnal paniko pri teh nagubanih listih ...
Danes sem v plastenjaku na spodnji strani listov našla temnorjave pikice kot bi bil list s spodnje stani popopran z drobnim poprom. Zadeva je v nivoju lista in se ne da spraskati stran, tako da mislim da kak škodljivec ni ampak neka pikčasta rja. Na precej sadikah se to pojavlja na srednjih listih in je v bistvu cel list tako drobno popikan. Kaj takega še nisem videla. Zunanji paradižniki pa tega nimajo. Drugače sadike zgledajo OK, so močne, listi niso zveriženi ali izboklinasti, z zgornje strani ne izgledajo nič napadane, glede na množico pik na spodnji strani pa se bojim, da bo to vodilo v propad nasada. Kaj bi to bilo? Škropila še nisem z ničemer._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Tudi jaz bi imela eno vprašanje. Prvič imam paradižnik Abbatista. Posadila sem ga v plastenjaček in še poleg 7 drugih. Ta ima popolnoma drugačne liste, take dolge in rahlo zvite.
Nevem ali me naj skrbi ali ne. Hvala za odgovor in lp
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nevem ali me naj skrbi ali ne. Hvala za odgovor in lp
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...