Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Irenca, si me nasmejala... Saj ni, da bi človek obupoval in jokal. Je že bolje, da stvar zagrabiš z bolj humorne strani. Tudi moji paradižniki so še majhni in cortkani, vendar obetajo Wink_________________naredimo svet lepši
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Dragi vsi paradajzarji

Imam eno vprašanje, ki ga ne znam rešiti sama. Povejte mi, zakaj imam jaz vsako jutro čisto rosnne paradižnike v plastenjačku? Pa tudi kumari imam dve, ki sta tudi rosni. Pa pustim zvečer čisto odprto, pol zaprto ali pa zaprto, vedno je enako.
Sem bila včeraj zjutraj pri sestri, ki je še ob 7.uri imela zaprt plastenjak in ko ga je odprla je bil paradižnik suh.

Zalijem paradižnik enkrat tedensko.

Zelo se bojim, da mi pride bolezen nanj. Se vam zahvaljujem za odgovore
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

So kapljice vidne na listih? Nekako takole?
cinija1

Ja Metuljc, po robovih so kapljice. Danes bom pustila vse odprto.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Cinija1, meni se isto dogaja, pa ga nimam v rastlinjaku, samo streho ima Rolling Eyes . Jaz mislim, da to pomeni, da ima dosti vode pri nogah in da je srečen Laughing ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
copatka

Cinija1, tole marsikaj razloži: http://www.countrysideinfo.co.uk/gutation.htm_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
cinija1

Ej Copatka iz tvojih ust v božja ušesa
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
copatka

Wink_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Gutacija, ja, nam je Metuljc nekoč pojasnila, da tako rastline skozi reže oddajajo vodo.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Kar nekaj nas je s tem "problemom" ! Wink
Odgovori