Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Takoj, ko sem malo pohvalil sonce, da se je pokazalo, pa je tudi pri nas lilo cel popoldan kot iz škafa, pa še ponoči je pridno namakalo. Še dobro, da imam zaradi robnika malo dvignjeno gredo s paradižniki (nekje cca 20 cm nad okolico), pa voda lepo odteka skozi reže med kamenjem. Na travi pa je tako, da takoj ko stopiš, se v stopinji nabere voda in čmaka, čmaka, čmaka... Bo potrebno plavutke počasi gor dat, _________________kar zraste pač zraste
Če bo letos paradajz ostal zdrav in dozorel, bomo imeli pa res krompir !
Ja, če bosta obstala, je precej možnosti, da bosta oba. In če bosta podlegla plesnim, je precej možnosti, da bosta oba._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Letos imam prvič streho nad paradižniki. V osmih dneh, odkar jo imam, še nisem zalivala, ker so imeli ves čas kapljice na robu listov. Danes sem testno naredila kapljično zalivanje za dva paradižnika. Ker v bistvu ne vem, kako naj bi to delovalo, me zanima, če je normalno, da je polovica steklenice stekla že v dobri uri . Ali sem morda naredila preveliki luknjici? Kako to deluje pri tistih, ki to že imate?
Cinija1, a pri tebi teče počasi? Kako pogosto jih napolniš?
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Danes smo končno opleli v obeh rastlinjakih. Paradižnike bo treba spet obtrgati in privezati. Upam, da nam uspe pokositi travo in jo posušiti za zastirko v tem vsakodnevnem dežju.
Plamenka, saj to je že pravi gozd! Meni so se mi prej zdeli lepi in veliki, pa so po višini komaj do slabe polovice tvojih, po košatosti še manj.
Letos ponovno opažam na spodnjih etažah odpadanje cvetov , komaj sem in tja kakšen je obstal. Spet ne bo nič z zgodnjo pridelavo - razen balkonskih. Ti se kar šibijo od obloženosti.
Nama je pa orkanski veter ponoči potrgal in podrl streho nad paradižniki in zraven še protitočne mreže . Ne vem, če jo bova sploh uspela popraviti ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)