Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kdo jo pozna ?

Odgovori
Rak

Odgovor Napisal/-a Rak »

Metuljc, žal je nimam, je pa pri njej značilno podolgovato pisano listje, kar se tudi na fotografiji vidi. Ne spominjam se, da bi jo že kje videl. Hvala za odgovor._________________Ko si prepričan koliko da veš, hitro spoznaš kako malo je to.

https://get.google.com/albumarchive/105542164406791269945?source=pwa
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tale meni neznana rastlina mi raste ob robu grede s česnom. Samo ta, pa zelo krepka je. Zadnji listi postajajo nekam čudni, niso videti zdravi. Tudi kakšnih popkov še ni videti.

_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Mene spominja na deljenolistni mrkač (Bidens tripartita) Tukaj.. Lahko se pa motim, bo treba počakati, da bo nastavil cvetenje. Če pa je mrkač, bi ga jaz takoj, ko bi bila prepričana, odstranila, ker se noro razseje, da o tem, kako se njegovi plodovi primejo in zarijejo v tkanine, tla,.....ne govorim.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Hvala, Metuljc. Ga bom pozorno opazovala.
Ima pa zanimivo ime. Mrkač je drugo ime za ovna._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Mene pa bolj kot na mrkača spominja na rukolo (samosevno gojeno ali pa kak "divji" dvoredec). Počakaj na cvetenje. Skoraj prepričana sem, da ni deljenolistni mrkač._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
metuljc

Rukola nikakor ni. No, saj bom kmalu videli, me pa kar malo firbec...................
metuljc

Rak je napisal/a:
Rastla je ob Bornovi poti pod Zelenico na travišču med skalnimi stenami. Doslej je med svojimi planinskimi potepanji po hribih in gorah še nisem opazil, pa tudi med mojo literaturo jo ne najdem.

Preverjeno pri strokovnjaku, pravi, kolikor se vidi, da je ena izmed škržolic (Hieracium). Silno težek rod za določanje vrst, ker se nenavadno razmnožuje. .Tukaj se lahko malo poigraš s primerjavami.
Menim, glede na avtorja določitve, da si to ime lahko kar zapišeš.
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Tudi pri meni je zraslo nekaj podobnega, popki so že nastavljeni.

Tole mi je zraslo iz flance paradižnika, ki sem ga sama vzgojila iz svojih semen. Listi so gladki svetleči, zalistnike nastavlja kot paradajz, jih bom odstranila, cvetov še nima. Ima kdo kaj podobnega na vrtu?_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
metuljc

Magnolija, na tvoji prvi fotki je osat ali bližnji sorodnik. Druga mi je znana, pa se ne spomnim, kam jo naj uvrstim.

Ko bo kaj popkov, cvetov, pokaži, bomo že ugotovili.
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Hvala. Na začetku ko se je pojavila v travi in nikakor ni nič šla v višino sem bila prepričana, da bo bodeča neža. Vsekakor jo poslikam, ko zacveti._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Odgovori