Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Voluhar
Jaz sicer nimam domače mačke na njivi, a okoliških mačk se sprehaja tam okoli kar veliko (ene 4). Izgleda pa, da so doma dobro hranjene, ker vsem njihovim obhodom navkljub, voluhar na moji njivi pridno dela rove. Kaj se dogaja pod volno okoli krompirja, bom poročala pozno poleti...._________________naredimo svet lepši
-
- Kraj: Domžale
Pa saj voluharji so kar lepo okrogle zverinice.
Vsaj tisti, kar sem jih jaz videl, se tudi skozi 30mm ne bi zbasali, po moje ...
Sem šel izmerit eno namensko zaščitno košaro, ki mi je ostala od lanskega sajenja in je med dvema vzporednima žicama v vsaki šestkotni odprtini razdalja 18mm.
Dvomim, da bi izdelovali zaščitne mreže proti voluharju s prevelikimi luknjami.
Vsaj tisti, kar sem jih jaz videl, se tudi skozi 30mm ne bi zbasali, po moje ...
Sem šel izmerit eno namensko zaščitno košaro, ki mi je ostala od lanskega sajenja in je med dvema vzporednima žicama v vsaki šestkotni odprtini razdalja 18mm.
Dvomim, da bi izdelovali zaščitne mreže proti voluharju s prevelikimi luknjami.
Prilagam povezavo: http://zelenisvet.com/zatiranje-voluharjev-ekoloski-nacin/ - je zanimivo.
Eni so zlivali bencin v rove in prenehali, ko so po 6 m dobili ogenj iz novega rova, v katerega so zlivali bencin. 6 m je vlekel zrak.
sestradane mačke, strokovnjaki za pasti, ujede - morda omilimo škodo.
Jaz imam luknjo pri luknji na travniku in veliko škode na njivi, tlačim v rove mehke vabe, pasti ne nastavim tja, kjer je treba (ne najdem aktivnih rovov), sem pa po prebiranju MarijeV namestila drog in desko, le vedno pozabim prinesti govejo vranico za ujede.
še kopanje lukenj in postavljanje veder z vodo me čaka. morda pa le stopi vanj in utone._________________Lp, Živa
sestradane mačke, strokovnjaki za pasti, ujede - morda omilimo škodo.
Jaz imam luknjo pri luknji na travniku in veliko škode na njivi, tlačim v rove mehke vabe, pasti ne nastavim tja, kjer je treba (ne najdem aktivnih rovov), sem pa po prebiranju MarijeV namestila drog in desko, le vedno pozabim prinesti govejo vranico za ujede.
še kopanje lukenj in postavljanje veder z vodo me čaka. morda pa le stopi vanj in utone._________________Lp, Živa