Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ko srce zaigra......

Moderator: Melona

Odgovori
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Krasen je, prekrasen. Sem šla malo na forum fotografije gledat, da mi dajo motivacijo po naprnem dnevu, ko se včasih vprašam, če bom to res zmogla in Rene evo, ti si poskrbela za dvig razpoloženja. Super, sedaj bomo pa vsak dan opazovale listke, veljice in nestrpno čakale popke...
mamy

Odgovor Napisal/-a mamy »

Človeku vzame sapo pogled na preprosto razkošje. Čudovito imaš, Rene.
V tvoj vrt me je pripeljala vrtnica Golden Wings, ki jo imaš na svojem seznamu.
Videla sem jo na nekem vrtu v vsej njeni lepoti. Rene, lahko, prosim, napišeš, kako si ti zadovoljna z njo. V Lj je ta vrtnica sedaj v polnem cvetju, pri tebi morda še ne. Zanimiva se mi zdi zato, ker je tako zgodnja, ko druge vrtnice komaj nastavljajo popke.
rene

Odgovor Napisal/-a rene »

Mamy prav imaš, pri meni vrtnice še nekaj časa ne bodo cvetele. Bo pa potem toliko slajše. Mi pa tudi trenutno ni hudega, saj občudujem in uživam v slikicah, ki jih pokažejo naše drage vrtničarke. Malo sicer že pogrešam Garden-jo, pa pri TanjiTT se tudi že kaj dogaja, no Poezija ima polne roke z dojenčki..... Wink malo se je treba pohecat, pa je vsak, še tako siv in mrzel dan lepši. V današnjem dežju sem hodila naokrog z velikim rumenim dežnikom, pa sem si na tak način delala sonce.

In kot velik rumen dežnik so prispodoba sonca tudi razprti enostavni cvetovi vrtnice Golden Wings z množico sončevih žarkov v svoji sredini. Meni ti cvetovi delujejo tako mogočni v tej svoji krhkosti. Pri meni raste v rahli senci oreha, ki se mu je krošnja kar preveč razbohotila, pa kljub temu lepo uspeva. Prvo cvetenje je bogato, potem pa še rahlo pocvita. Z boleznimi nima težav.

Napisala si, da ti je zanimiva ker je tako zgodnja. Tukaj so me obšli rahli pomisleki, da ni to kar si občudovala mogoče Aicha - vrtnica, pri kateri lahko kar ponovim opis od zgoraj, samo da je za odtenek še bolj močne rumene barve. In ta slednja je tudi pri meni prva ki zacveti na polno. Kar je za primorke Yellow Banksia, to je zame na Bloški planoti Aicha.

Ker Aicha cveti samo enkrat, se zame "njeno cvetenje" nadaljuje z Golden Wings.
mamy

Odgovor Napisal/-a mamy »

Lepo si napisala, rene, prav po meri nas, ki imamo radi vrtnice.
Golden Wings občudujem ob cesti na obrobju Lj.. Za njeno ime sem povprašala poznavalca vrtnic. Ta teden, ko je bilo dežja ogromno, sem opazila, da je bila polna od dežja razmočenih rjavih cvetov, še polno popkov in precej lepih rumenih razcvetelih cvetov.
Ja, sonček bo naše rožice prebudil in komaj čakamo na to na rožco
rene

Končno se tudi pr Tazad'nih začenja najlepši čas leta.

Kot prva se je razcvetela Mme. Gregoire Staechelin
Mme. Gregoire Staechelin Mme. Gregoire Staechelin kot bi angelski zvonci zapeli izpod nebesnega svoda

Naslednja je za moj nos najbolj dehteča Bourbonka - Deuil de Dr. Reynaud
Deuil  + Gipsy Boy Deuil de Dr. Reynaud

In kljub ne tako izrazitemu vonju, fantič, ki me vedno znova očara - Gipsy Boy
Gipsy Boy Gipsy Boy

V sestrstvu z Louise Odier pa izgledajo takole:
Louise Odier, Gipsy Boy, Deuil de Dr. Reynaud Louise Odier, Gipsy Boy, Deuil de Dr. Reynaud

Pa še enkrat moj ljubek fantiček Wink
Gipsy Boy
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Božansko, fotografije iz tvojega konca so spet zgodba zase, unikatne, v zares pravljičnem okolju, ki pa na teh slikah, za tiste, ki ga še ne poznajo, ne vedo, kaj vse še skrivaš. Vsakič ko vidim da ima kdo vrtnico, ki je ne poznam, si jo grem gledat na HMF. A to je Španska lepotica od Dot-a? Res ima značilne cvetove. In burbonka, kako lepe barve. Pa zdravje! A je mogoče, da imaš vse tako zdrave? Kako si poskrbela za to?
Daj nam še, vem da imaš še mnogo, kotičkov in zanima me, kako je vse skupaj zraslo. Že na teh slikah je videti, da ti fenomenalno uspevajo._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Rene, kot na kakšnem prospektu, čudovite so!
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Res čudovite fotografije. Tvoj ciganček mi je že lansko leto padel v oči, letos je še lepši. Krasno, krasno...
rene

Punce hvala vam za pohvalne besede.
To je čas, ko sem čisto vpeta med dva različna konca te naše domovine in poskušam ujeti čimveč teh dehtečih in cvetočih dni.

Poezija prva je res Dot-ova Spanish Beauty in ime ji prav pristoji. Tile valoviti cvetovi so prava poslastica, kar ne moreš se jih nagledat.
Kar pa se zdravja tiče, ne vem, mogoče je pozen začetek obdobja vegetacije vsaj za nekaj dober Wink Letos sem uspela poškropiti samo Dorothy (vsaj mislim da je Dorothy - bom poslikala ko bo zacvetela, pa bomo ugotavljali; prišla pa je k meni kot darilo od svakinje, opremljena pa je bila z etiketo rumene vzpenjalke Shocked). Kakorkoli je prava vaba plesni in dobila je porcijo jogurta. Nič kemikalij ne zaide na vrt, paša za čebele mora biti čista.
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Rane z eno besedo čudovito Shocked .Tudi jaz sem navdušena nad Gipsyem krasna vrtnica,ki me nikoli ne razočara.O seveda,da ne pozabim Deuil de dr. R. kakšna bahava lepotica.Pri meni pristala jeseni in posledično imela komaj dva cveta vendar,ko vidim tvojo Very Happy sem zadovoljna,da je dobila mesto pri meni.
Vem,da nam imaš še veliko za pokazat,kar nalagat prosim._________________LP
E.
Odgovori