Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Buče - Cucurbita

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kar naj zrastejo, tam bom potem mimovoze obrala plodove. Wink
Zdaj pa resno: odreži vrh po 5. do 9. listu, se bodo potem razvejale. (žal pa potem ne bo nič z mojo bero v Šentjakobu)
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Saj to se že - odščipnil vršiček na prvem dolgem poganjku - pred enim tednom.
Pa je pognalo cel kup novih v vse smeri ...

Se bojim, da mi bo melono in lubenico čisto preraslo in zadušilo.
Ah, preblizu sem vse sadil. Bom pa za naslednja leta vedel !!! tup
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

In sedaj tem stranskim spet odreži vrh po 5. do 9. listu.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Dobro. Hvala !
Bom jutri. Danes je že mace pretemno. Wink
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Meni zdaj Canadian Crook začenja cveteti, krasni, veliki cvetovi, paša za čebelice. Pa bujno rasteta oba kupčka. Ker sem sejala in sadila precej pozno, so pravzaprav srečno ušle spomladanskemu hladu in moči, zdaj pa "not prinašajo"._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

muha je napisal/a:
Moja največja sadika cukete ima kakšnih 10 ženskih cvetov, ki že odcvetajo, moški bodo pa šele v naslednjih dneh . In preden se bodo zmenili med seboj in vskladili čas, bosta spet mimo dva tedna ali še več Rolling Eyes .

Skoraj vsi cvetovi so bili oprašeni, bučke so že par dni na jedilniku Very Happy . Letos sem jih sejala skoraj 3 tedne kasneje, kot običajno, pridelek pa zato ni nič kasnil. Se pravi, da prezgodnje sejanje ni smiselno.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Moja bera vsak drugi dan Rolling Eyes . Že sanjam o njih ...

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

O Copatka, kako lepe bučke imaš. Le najej se jih. Vprašanje, če jih boš imela drugo leto. Jaz sem imela te vrtne en grm lansko leto. Cvetele non stop, a cveti so bili le moški. Pojedla nisem niti ene bučke. No na njivci je bilo pa kar dosti buč, tako da jedli smo buče vseeno na 1000 in en način.
Bodi fajn in lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Cinija, jaz jih ne sejem, ampak vsako leto kupim sadike, ker nimam pogojev za pridelovanje sadik Rolling Eyes . Ampak tele letos delajo res noro Very Happy . Se jih bomo najedli in še zmrzujem jih ...

Hokaido mi pa tudi krasno delajo, mlade že obiram. Očitno je letos poletje za buče Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Pri meni so pa zrastle buče po obliki podobne kot so od copatke v košari.
Dolge 35 cm, barva pa je rumeno oranžna, na peclju in muhi pa ima temnozelen vzorček.
Seme dobila pri menjavi na Gartlcu.

Kaksna buča je to.

Hvala za odgovor.

Ana
Odgovori