Živi bili pa videli ....

Jaz sem končno uspel nad grede namestiti streho, tako da so lonci na suhem; poleg paprik v gredi seveda.
Kar bo seveda plus ob dolgotrajnem deževju, trenutno pa vidim, da streha pobere precej svetlobe

Zaenkrat čiliju kar paše, obiram (za sosede) tudi stari rdeči habanero, ki pa je hudo zmatran. Prvič, ker nisem imel prostora za njega in je bil zunaj, drugič pa zato, ker je izven mojega interesa, habaneri so mi od lani prehuda zadeva

Edini, s katerim po lastni krivdi nisem zadovoljen, je Aji Queen Laurie. Preveč sem ga krajšal, v želji da dobim nižjo rastlino. Kar mi je sicer uspelo, je visok približno kot jalapeni in novi habaneri, vendar hudo zamuja s plodovi. Sedajle šele začenja cveteti, in bom težko pridelal zrele plodove pred jesenjo...
V glavnem, krajšanja čilijev v rastni dobi se bom v prihodnje izogibal, kolikor bo možno, po pravilu se odzivajo z veliko zakasnitvijo pridelka. Mogoče je ena izjema rocoto, ki pa res lahko raste preveč podivjano, eni ga kar enačijo s plezalkami._________________mfranc