Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

FIŽOL JERUZALEMSKI

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pri jeruzalemčanu bom odslej sadila le po 6 zrn na preklo. Tole "šavje" je od samo 4 zrn:

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pa kam sem jaz gledala, ko sem sadila, da nisem videla te opombe? K eni prekli sem posadila, o bog, 20 zrn! Morda mu ne ustreza družba mete, ki raste okrog njega? Še ni videti goščave in tudi sicer je zlezel šele na višino cca enega metra. Morda pa ni ves vzklil. Naredil je prve cvetove, res s čisto nežnim roza pridihom.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Melona: imaš srečo, cveti ti rekordno zgodaj. Lahko, da mu prija tole vlažno in ne preveč vroče vreme. Pri meni dosti bolj kasni, tako prejšnja leta, kot tudi letos.
Uporabniški avatar
Melona

Najbrž sva tudi v različnem času sadili, jaz sem ga 5. maja, vzklil je pa v dvanajstih dnevih.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Jaz sem ga precej kasneje. A če gledam nazaj, sem prvo bero nabirala tudi šele v začetku septembra. Ampak to v letih z vročim poletjem, ko mu je vročina preprečevala, da bi sploh cvetel.
Uporabniški avatar
Melona

No, mi smo ga danes poskusili. Slasten je, sladkast, brez niti, v vsem zelo podoben kofetarju, vrel je 19 minut.
Odgovori