Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kdo jo pozna ?

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Super, hvala.

Podobna zgodba kot črnobina - cvetovi na pogled skrajno skromni, pa zelo popularni pri čebelah.
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Tale moja zadeva nič ne cveti. Videti je kot bunkice, ki se primejo na obleko. Včasih smo si otroci to metali v lase, je bilo zoprno odstranit. Vendar je rastlina sama zgledala drugače kot ta, jo imam dobro v spominu._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

ŠE NE cveti, ima pa cvetne (pravzaprav socvetne) popke. Osat ali bližnje sorodstvo.
Ne, tisto, kar ste si metali v lase, je bil pa navadni repinec (Arctium lappa).
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Ga imam na očeh, če bo zacvetel ga odstranim, da se ne razširi še k sosedom.
Popki so že več kot mesec in nič se še ne vidi,da bi se imeli namen odpreti, se pa tvorijo novi popki._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Rabim pomoč za določitev nekaj rastlin mojega strica. Ker jih opremlja z imenskimi tablicami, nočem kje mimo udarit.

Tukaj sta samo dve rastlini.

Ta je ena taista, lončnica. Ima zanimivo kosmatene liste in nimam pojma kdo je.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Bojim se, da so fotografije preveč nejasne. Tudi kolaž fotografij ravno ne pomaga.

Mogoče je na prvi fotografiji latasta hortenzija, ampak, kot sem napisala: fotografija je nejasna in premajhna, da bi bila prepričana.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

[quote="Sanjarka Ana"]Rabim pomoč za določitev nekaj rastlin mojega strica. Ker jih opremlja z imenskimi tablicami, nočem kje mimo udarit.

Se pridružujem muhinemu mnenju. Na prvi fotografiji prve rastline ni možno zanesljivo določiti, druga je pepelka (Cineraria maritima), tretja je godecija (Godetia grandiflora), četrta je rdeča kadulja (Salvia splendens)
Sočnic ne poznam toliko, da bi si upala kaj reči.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Hvala vseeno. Vem, da so Grde fotke. Žal sem že nekaj časa vezana samo na en zelo slab telefon in je to vse kar zmore. Mogoče v ponedeljek poizkušam kako drugače.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Na drugem kolažu bi lahko bila ena Eremurus - stepska lilija.
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Rabim malo pomoci. Vem da sodi v skupino nebinovk, kaj tocno je, pa ne vem...

Odgovori