Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Drobni gospodinjski pripomočki
Vedno, ko vzamem v roke tale ODPIRAČ KONZERV sem navdušena, koliko funkcij je združenih v eni pripravici, samo pogruntat jo moraš in vse možnosti tudi uporabljat.
Hecno pa je, da še sami ne vejo, za kaj vse se ga da uporabit . Pozabili so napisat čemu služijo mini "škarjice". Drobno žičko že z morejo preščipnit. Z "rogom" si pa pomagam tudi, ko ne morem odpret kozarca za vlaganje, da pokrov toliko privzdignem, da ga odzračim.
Hecno pa je, da še sami ne vejo, za kaj vse se ga da uporabit . Pozabili so napisat čemu služijo mini "škarjice". Drobno žičko že z morejo preščipnit. Z "rogom" si pa pomagam tudi, ko ne morem odpret kozarca za vlaganje, da pokrov toliko privzdignem, da ga odzračim.
Tale POKROVKA ni dobra samo za zaščito proti škropljenju. Idealna je v vseh primerih, kjer piše (kuhati v napol pokriti posodi). Tista napol pokritost je meni vedno delala preglalavice: ali je pokrovka zdrsnila nazaj in je prekipelo, ali pa padla dol. Tale pokrovka ima ravno dovolj zračnikov, da odvaja odvečno paro, a kljub temu ne izhlapeva preveč, ker se je veliko v obliki kapljic nabere pod njo in pade nazaj. Dobra je tudi kot zaščita proti muham in podobnim insektom, kadar kuhamo zunaj. Preverjeno v praksi.
V kombinaciji s posodami, ki akumulirajo toploto (AMC in podobne) lahko nadomesti pečico. Najprej sprobajte tako speči par bedrc, enako, kot bi jih pekli v peči, potem boste pa sami videli kako in kaj. Upam, da še niso vseh razprodali, ker traja akcija že od 7. oktobra (bi že prej opozorila, pa sem prezrla). Če pa že, ponavadi podobne proizvode kmalu zatem ponudi še Lidl.
V kombinaciji s posodami, ki akumulirajo toploto (AMC in podobne) lahko nadomesti pečico. Najprej sprobajte tako speči par bedrc, enako, kot bi jih pekli v peči, potem boste pa sami videli kako in kaj. Upam, da še niso vseh razprodali, ker traja akcija že od 7. oktobra (bi že prej opozorila, pa sem prezrla). Če pa že, ponavadi podobne proizvode kmalu zatem ponudi še Lidl.
Pojdi v Mercator Tehniko. Tam imajo enega istega za več dimenzij (prepozno ugotovila ) za manj kot 2 € . Sama sem enega kupila v Šparu, drugega v Merkurju precej dražje . Je pa oni moj iz Špara od Fackelmana kaj "nobel". Tak, kot je, je za ta mičkene kozarčke prevelik, cev ne gre notri. Potem pa cev vzameš stran in "stožec" paše ravno okoli zunanjega roba kozarčka.
Še cene:
Merkur, Leifheit (3 leta garancije, ha!) http://www.merkur.si/lijak-leifheit-za-marmelado - samo za eno dimenzijo, to najbolj pogosto.
Spar: Fackelmann, 2,99 € za manjše premere.
Še cene:
Merkur, Leifheit (3 leta garancije, ha!) http://www.merkur.si/lijak-leifheit-za-marmelado - samo za eno dimenzijo, to najbolj pogosto.
Spar: Fackelmann, 2,99 € za manjše premere.