Pena se je kar prelivala iz zalivalke.
Vse skupaj je bilo brez vonja, kar je logično, saj že samo vpihovanje zraka prezračuje koncentrat.
Pena pomeni, da so se bakterije močno razmnožile in izločale encime, proteine in tako ustvarile bogat koncentrat. Barva koncentrta je razvidna iz kozarca:

Del koncentrata, okoli 2 litra sem prelil v drugo zalivalko in jo doplonil z vodo. Ob tem se je vsebina še dodatno močno penila. Bolje bi seveda bilo, da bi dolil deževnico:

Na naslednji fotografiji se vidi barva razredčenega koncentrata, ki ga uporabimo za zalivanje rastlin - oživljanje zemlje:

Tukaj pa sem se lotil izdelave novega koncentrata. Čeprav je v zalivalki ostala usedlina delno neraztopljenih briketov, sem dodal 3 lopatice novega.

Za prehrano bakterij, ki se silno namnožijo sem vlil en zamašek bezgovega sirupa. Na plastenki piše, da je dodan samo naravni sladkor, nič barv, nič konzervansov, nič ojačevalcev okusa- skratka eko naravni izdelek brez vseh dodatkov.
Lahko pa uporabimo sladkor, melaso,...

Vse to je v bistvu samo ena od receptur, ki jih je kar nekaj in si vsak lahko naredi svoj čaj. Tudi čas brbotanja naj bi bil 24 ur, lahko je tudi manj, kaj več pa ni priporočljivo.
Jaz sem mešanico uporabil za zalivanje preko slame- zastirke. Če pa želimo foliarno tretirati pa razredčen koncentrat izlijemo iz zalivalke skozi nogavico, ki jo nataknemo na cev zalivalke in pretočimo v šprico.