Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kako se znebiti "plevela" ?

TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Ja, vap oz. štrajfiks bi nekako sčistil tistih par cm med tlakovci, to s kisom in gorilnikom mi je pa nekako bolj interesantno. Glede gorilnika se mi pa poraja vprašanje, kaj se zgodi s tlakovci ko jih "zažgeš"?

metuljc, ja, pod streho ni takih problemov Smile
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Aha, sem se spomnila, bratranec je kupil en voziček, dal vanj ono običajno jeklenko, nanjo tak hgorilec, ki je na Svetlobini fotki ali nekja podobnega iz Bau.....in pravi, da je 2x letno dovolj, da požge ves plevel. Menda bo prihodnje leto patent pri nas prevzet, letos ni prišlo do realizacije.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Ožiganje plevelov je običajen postopek namesto herbicida v EKO.Tudi kis za vlaganje,vendar 20%,ki se dobi na Madžarskem._________________Narava vse povrne!
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Torej bomo ožigali. A ta 20% kis pa ni moč dobiti v kakšni domači trgovini?

Hvala vsem! Wink
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

V katerem času pa je najprimirneje čistiti tole? Je dobro tudi za kakšno invazivno grmovje? Kaj pa tale naš alkoholni kis ki se ga dobi v centrih?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Koliko neškodljivih živalic kruto umre Crying or Very sad_________________LP Žižola
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

He he he, prav čakam kako se bo debatica razvijala.
Pravzaprav se že ....

Vem, zlobec sem. Priznam.

Absolutnega pa ni.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Meni je še vedno najbolj eko tako kot dela muha, puljenje takoj po dežju , gre en dva tri. Tudi kis se zdi uporaben, ampak poleg tega, da skuri tudi nekaj žužkov, me zanima še, kako dolgoročno vpliva na tlakovce, namreč če razjeda kalcij in še kaj ...
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

TP, ocetno kislino se mi zdi, da sem videla zadnjič v Samson-u, Kamnik, če se ne motim jo uporabljajo tudi v čebelarstvu za dezinfekcijo in to kar močno koncentracijo.

Drugače pa organiziraj delovno akcijo plevljenja. Da ne bomo uničevali drobnih živalic. Sem za rekreacijo Wink Čeprav, kaj pa ubogi pleveli, saj rastline tudi čutijo. Preberite si knjigo: Skrivnostno življenje rastlin (Petra Tompkinsona in Christopherja Birda). Povzetek Cool
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Z veseljem vas povabim na vikend puljenja plevela, pa potem lahko ene 4 x letno ponovimo. Lepi razgledi in dober zrak so gratis, pa kak čaj in še kaj tudi. žur
Odgovori