Zelje - Brassica oleracea L.
-
Irena, vidim da si imela tudi rdeče zelje, katero sorto pa?
Semenarna vidim da ponuja Erfurtsko (zgodnja sorta za svežo rabo) ter Holandsko (pozna sorta, za svežo rabo ter skladiščenje).
Ali obstaja še kakšna druga sorta za skladiščenje, in kje jo dobiti?
Iščem eno rdečo sorto, ki bi zdržala malce dlje v kleti, od semenarne je to edino Holandsko.
P.s. iz zgornje fot. smo ga naribali ter skisali 16kg.
Semenarna vidim da ponuja Erfurtsko (zgodnja sorta za svežo rabo) ter Holandsko (pozna sorta, za svežo rabo ter skladiščenje).
Ali obstaja še kakšna druga sorta za skladiščenje, in kje jo dobiti?
Iščem eno rdečo sorto, ki bi zdržala malce dlje v kleti, od semenarne je to edino Holandsko.
P.s. iz zgornje fot. smo ga naribali ter skisali 16kg.
-
-
Lera, spet boš imela polno njivo, kot povadi. -flančke so že kar lepe.
V enem pladnju imam jaz posejano v po dve ali tri vrste luknjic kar več stvari: zelje, kolerabico, cvetačo, brokoli, gl. ohrovt,...., ampak je vse skupaj visoko šele kake 4 cm in na malo daljših nogicah
, ker sem pladenj imela predolgo na toplem in malo bolj na temnem
, sedaj pa je že nekaj časa na soncu pod milim nebom in se lepo utrjujejo, le malo "pijane" zgledajo.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
V enem pladnju imam jaz posejano v po dve ali tri vrste luknjic kar več stvari: zelje, kolerabico, cvetačo, brokoli, gl. ohrovt,...., ampak je vse skupaj visoko šele kake 4 cm in na malo daljših nogicah

-
- Kraj: Kališovec
- Kontakt:
-
Ja hvala, Marijav ne boš verjela ampak sem mogla povečat njivo - ironija pa je da bo zopet premalo prostora pa moža nagovarjam če bo lahko še mal sfrezal
no bomo vidli kako bo_________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com

Lera
http://lera.moj-album.com