Zaenkrat delajo dobro. Malo se nagibajo k svetlobi, ampak jih obračam, da se poravnajo. Sredinski listki imajo že nakazane trne._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Kot sem že "jamrala" v neki drugi temi tu na forumu, so se mi sejančki precej pretegnili, ko je bilo daljše oblačno obdobje. Kljub kasnejšemu soncu se niso popravili toliko, da bi bili res čvrsti. Te bom sicer ohranila, a bom danes še sejala nekaj semen, da dobim - upam - čvrste sadike.
_________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ne, notri so bili le v najhladnejšem mokrem vremenu, pa še to na hladnem zaprtem balkonu. Zdaj so že lep čas ponoči in podnevi zunaj. Saj so se okrepili, a spodnji del stebelc je ostal šibek _________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Muha, dobra ideja! Jih bom privezala in upala, da bodo krepko rasle naprej._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Tiste nekoč pretegnjene rastlinice so se kar lepo okrepile, le skrivenčene so ostale. Imam jih zunaj, na balkonu, se pravi pod streho. Ponoči mraz, dopoldne precej vroče, popoldne veter - se kar utrjujejo. Sem pa še enkrat sejala, za vsak slučaj. Tri semena v odrezano plastenko, vsa tri so vzklila v šestih dneh. Zanima me, kako se bodo obnesle ene in druge pri cvetenju._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Jaz žafraniko,posadim kar v vrt,ali pa med cvetlice,semen je potem da je joj,lani sem je pridelal,skoraj kilogram,ko jo poberem stebla porežem,zvežem v snope in jih dam sušiti,spomladi pa seme,izluščim in posadim. Lp iz Prekmurja