Sorte solat

Odgovori
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

zuf je napisal/a:

Shranjevane.
Pred leti sem pri prijatelju spoznal zelo učinkovit način skladiščenja solate v hladilniku, tudi en teden.
Solata se lepo opere, odcedi in popivna in se lepo naloži v bombažno krpo.

Tako delam jaz za otroke. Se dobro obnese. Solato že natrgam in shranim takšno v krpi. Ostane pa recimo 3-4 dni.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

papa, ena od poleti bolj vzrdžljivih je Canasta in tudi romanska solata Ovired. Obe sta krhkolistni.
papa

Odgovor Napisal/-a papa »

Hvala... šibam takoj kupit in v zemljo z njo pa čeprav ni po koledarju za liste Wink_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

zuf je napisal/a:
Zanimivo vse kar navajate.
mfranc, kako pa to, da niste prešaltali na Ledo, ki naj bi bila izboljšana?

Zuf, ledenka je kot gozdna jagoda, leda kot plantažna Cool Laughing .

Heh, malo se hecam Wink , ampak ob ledenki sem gor zrastel in jo valjda ne bom napodil kot hlapca Jerneja ... Rolling Eyes .

Se hecam, nam se zdi, da je ledenka bolj okusna Wink .

Sicer pa na spletu najdeš vse; baje so morali Ledo izumiti za bruseljske birokrate, ker ledenka ni odgovarjala vse "gabaritom".

Ledenko pa bodo, ali so jo že "popravili" nazaj na original (z rdečim robom) in z pomočjo genskega materiala originalne ledenke, ki se je daleč nazaj iz Trnovega (Krakovo) razširila po Evropi.

Morda tudi v Ameriko ... Cool

LP_________________mfranc
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

meni Leda ni nikoli naredila lepih glav. Ne vem, zakaj, vendar je ne sejem več.

Meni v hladilniku zdrži vsaka solata več kot en teden v spodnjem predalu, kjer se lahko regulira vlažnost, je pa res, da imam hladilnik narejen na 5 stopinj in sta spodaj 2 stopinji. Jo pa natrebim, operem, ocedim, dam v skledo, pokrijem. Seveda vem, da od nje ni kaj dosti več kot balast, ampak vseeno.

Ja, čez ledenko je ni, pravijo pri nas. Meni je pa dobra vsaka domača solata, tudi mehka, hrastov list...

Poleti se res dobro obneseta Canasta in Marevilla, slednja sploh ne gre v cvet._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Si seme Mareville kupila pri nas?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Marevilla je zakon tudi zame vendar eko semena od Amaranta ne kupim več ,ker je kaljivost praktično na nuli. Sejal sem dve vrečki v dveh letih (kupil sem jih v različnih trgovinah) in obakrat sem bil razočaran. Letos sem bil še posebej zgoden, ker sem hotel pridelati domače seme. Tako sem sedaj naročil iz Italije (preko ebeya) in dobil v štirih dneh. Smile
Zelo dobra poletna sorta je tudi Hardy. Mehko listna in ko zraste v višino ji obiram liste. Seme imam domače._________________Robert
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Zoyba, te lahko poprosim za malo njenega semena?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Trenutno sem brez starega semena, bo treba počakat na novo. Seveda, ko bo ni problema!_________________Robert
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Mami, misliš Hardy? to seme ti lahko jaz pošljem, naslov mi daj.

Zoyba, popolnoma enako se je meni zgodilo: lani sem od januarja sejala Marevillo, niti ena ni vzklila. leto nazaj pa vse.

Z Amarantovimi semeni je res poden v kaljivosti, imam izkušnje z Marevillo in kumarami. Ene buče pa od 10 samo 2 normalno vzklili. Tudi jaz več ne kupujem ostalih Amarantovih semen, ker sem bila tako razočarana lani s kaljivostjo. Je predrago seme. Ko bi stalo toliko kot Lidlovo, kupim. Mogoče pa imajo težave samo z Marevillo in kumarami?

Iz Italije si naročil Marevillo? Kaljivost je v redu?_________________Lp, Živa
Odgovori