Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Recepti likerjev

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Skorjica v čemerkoli alkoholnem.

Limoncello = namočena skorjica v (sadjevcu, slivovki, hruškovcu, tropinovcu... nekje 5-7 lupin limon v 1 l šnopsa, lupiš lahko z nožem za krompir, NE BELEGA!) + enaka količina mešanice 2 voda : 1 sladkor

Namesto izdelave do konca si shraniš polizdelek: samo alko od namakanja skorjice - in potem to dodajaš povsod, kamor bi sicer moral zraven dati namakat tudi kaj skorjice, pa takrat -- nisi imel nešpricanih limon, se ti ni dalo, si moral peljat psa na aerobiko... Smile
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Aha, ok hvala!
No, ne vzemi kot kritiko, ma smo eni ko rabmo mal bolj podrobno... Wink_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

NP, jaz se tudi učim... Mogoče ti vse narobe razlagam in se da vse dosti boljše napravit Smile
rosca

Odgovor Napisal/-a rosca »

zdravo, ali je kdo od vas ze kdaj naredil liker iz lavande ter ce kako bi se ga naredilo? sem ga letos poleti na morju poskusila in je bil nepozabno dober in bi ga drugo leto ce mi bo lavanda obrodila vec cvetov tudi sama naredila? Laughing

lp rosca
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Rosca, kaj, če bi najprej prebrala prvi zapis v tej temi. Tam najdeš recept.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Lavanda je *zelo* močna aroma, zelo hitro se sprosti v alkohol, tako da pogosto testiraj, kako daleč je. Lahko si tudi že v enem dnevu pri koncu, odvisno, kaj želiš doseči.

Pa na splošno (torej ne le za sivko) je tako, da četudi večina receptov pravi, naj se sladkor ali sladkorna raztopina dodaja po namakanju - je vsaj po mojem vtisu pogosto fajn, da je že od začetka zraven nekaj malega sladorja, ker lepše poteka aromatizacija. Ne znam razložiti številčno in kemično, samo povem, kakšen vtis sem dobil doslej.

(Kaj je to nekaj malega - žlica ali dve v liter.)
Nazadnje urejal/a crtj 11 Okt 2015 12:50; skupaj popravljeno 1 krat
rosca

Odgovor Napisal/-a rosca »

metuljc je napisal/a:
Rosca, kaj, če bi najprej prebrala prvi zapis v tej temi. Tam najdeš recept.

metuljc hvala za namig sem spregledala v seznamu sivkin liker, se pocutim malo trapasto Rolling Eyes

lp rosca
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Glede na izkušnje zadnjih let... Me zanima, ali je morda že kdo poskušal napraviti nekaj orehovcu podobnega tako, da se namakajo samo listi - kako blizu originalu pridemo s tem?
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Po moje te tako impregnira da tud po smrti ne strohniš.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Tonček je napisal/a:
Po moje te tako impregnira da tud po smrti ne strohniš.

bhuahahaha bhuahahaha bhuahahaha_________________
Odgovori