Imamo dve vrsti stročjega preklarja, oba s širokimi tankimi rumenimi stroki in sta po 3 minutah blanširanja skorajda sluzasta, nikakor se ne posuši, kamor ga daš za sabo pušča "svinjarijo". Pred zamrzovanjem ga sušimo, da ni toliko ledu v vrečki.
Tudi kuhan je zelo hitro, dobrih 15 minut. Probal sem ga dati v vročo vodo (ne v krop) in vreti samo 2 minuti in je veliko bolje.
Ko smo ga jedli, nismo opzili nič nenavadnega. Mogoče mu res ne paše direkt v krop.
Vaše izkušne?
Zamrzovanje zelenjave
-
- Prispevkov: 929
- Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17579
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
Mene pri zamrzovanju moti, da marsikatera zelenjava (fižol, bučke recimo) preveč spremeni okus. Kar se le da sproti porabim, če ne gre pa raje vkuham. Okus vkuhane mi je boljši. Edinole surov grah in blanširana blitva se mi zdita zamrznjena enako okusna, kot sveža. Vse drugo mi izpade bolj kot slab ponaredek.
- Lpmami
- Prispevkov: 8592
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Kaže, da se različne sorte fižola različno obnašajo. Lani sem zamrzovala nizek stročji fižol brez blanširanja, pa je bil tako nekam čudnega okusa, tudi zmehčal se ni prav, kljub temu, da sem ga dala kuhat v slan krop. Prejšnja leta je bilo pa v redu. Mislim, da sem lani tako zamrzovala neki visok stročji fižol, prejšnja leta pa samo nizkega._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje