Zamrzovanje zelenjave

Odgovori
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Imamo dve vrsti stročjega preklarja, oba s širokimi tankimi rumenimi stroki in sta po 3 minutah blanširanja skorajda sluzasta, nikakor se ne posuši, kamor ga daš za sabo pušča "svinjarijo". Pred zamrzovanjem ga sušimo, da ni toliko ledu v vrečki.
Tudi kuhan je zelo hitro, dobrih 15 minut. Probal sem ga dati v vročo vodo (ne v krop) in vreti samo 2 minuti in je veliko bolje.
Ko smo ga jedli, nismo opzili nič nenavadnega. Mogoče mu res ne paše direkt v krop.
Vaše izkušne?
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Pravijo da če zmrzneš korenje in stročji fižol v plastenki ima dober okus kot sveže.Probala nisem ker tista ;,Muhina,, zasipnica mi je čisto v redu za korenje,peso..
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

originalnilist je napisal/a:
...če zmrzneš korenje in stročji fižol v plastenki...

Ali lahko prosim za razlago?
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Jaz vso zelenjavo , svežo in oprano, butnem direkt v skrinjo. Brez blanširanja. Bučke , kumarice, paprike.. pa prej narežem na rezine in tudi dam čisto surove. In so super._________________LP Žižola
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Mene pri zamrzovanju moti, da marsikatera zelenjava (fižol, bučke recimo) preveč spremeni okus. Kar se le da sproti porabim, če ne gre pa raje vkuham. Okus vkuhane mi je boljši. Edinole surov grah in blanširana blitva se mi zdita zamrznjena enako okusna, kot sveža. Vse drugo mi izpade bolj kot slab ponaredek.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Kaže, da se različne sorte fižola različno obnašajo. Lani sem zamrzovala nizek stročji fižol brez blanširanja, pa je bil tako nekam čudnega okusa, tudi zmehčal se ni prav, kljub temu, da sem ga dala kuhat v slan krop. Prejšnja leta je bilo pa v redu. Mislim, da sem lani tako zamrzovala neki visok stročji fižol, prejšnja leta pa samo nizkega._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori