Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Verbena bonariensis

kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Če bo kdo imel semena viška za prihodnjo sezono, se javim. 😃
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Sveže poročilo: Matična rastlina je odmrla tudi to zadnjo milejšo zimo. Je pa spomladi vzklilo par semen, tako da po vseh teh letih še vedno vztraja na mojem vrtu.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Naneslo je, da sem dobil v dar kar nekaj rastlin v.b.

Ta zadeva je dejansko magnet za žuželke, je tako, kot je napisala v tej temi pred leti Garden-ja - več jih je z metuljem kot brez.

Sajenje iz lončka je bilo absolutno neproblematično ne glede na to, da je to bilo tri tedne nazaj, torej že poleti - izkloplješ, posadiš, enkrat zaliješ, zaželiš vso srečo in dejansko jo ima. Sodeč po obnašanju zdaj na 30 C ji je koncept zalivanja bolj tuj.

Kakor razumem iz izkušenj v tej temi, so dobre šanse, da jo bo zima odnesla, vendar hkrati prav tako dobre, da se bo sama zasejala. Torej bo z nekaj sreče ostala pri nas, samo da se bo malo premikala skozi leta.

Se že razgledujem za semeni Smile https://www.seedaholic.com/verbena-bonariensis-tall-verbena.html
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Vsako leto se mi kakšna na novo zaseje, ne pa na gosto. Letos imam dve naključno zasejani med materino dušico. Glede na to, da je pri vas manj padavin, bi se znale dobro obnesti. Bolje prestanejo suhe zime.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Osnovna čreda obsega 8 rastlin, tako da upam, da bo to dovolj velik zagon.

Mikrolokacija je izjemno šodrasta - podlaga nekdanjega silosa.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pred vrtnarijo na Marnem v mojih koncih je že nekaj let velika greda zdaj do v polnem cvetju, stalno tam, na prelazu je to, kjer precej piha in je sneg bistveno prej kot pri nas v dolini.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Odgovori