Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Verbena bonariensis

crtj-admin
Site Admin

Verbena bonariensis

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jeseni na srečanju sem jo dobila od Garden-ja, posajeno v loncu. Celo zimo sem skrbno bedela na njo - splačalo se je Very Happy .

Celo ime sem si nekam zapisala, pa ne najdem več Embarassed . Garden-ja, mogoče ga ti veš na pamet.

Žal, v mojih razmerah ne prezimi Crying or Very sad

Višina: okoli 1 metra, zelo razvejana. Pokončna rast.

Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Muha, vesela sem, da ti jo je uspelo obdržati.
To je verbena bonariensis in ker je precej samosevna, zna bit, da ti bo drugo leto spet od kje pognala._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Lepa. Prvič jo takole vidim "v živo". Če kaka semenka ne bo padla na tla, se priporočam. Je namreč privlačna za metulje in čebele.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Seme seveda nameravam pobrati. Ker se ne zanesem popolnoma, da bi preživelo na gredici, ga bom čimveč pobrala in spomladi poskusila z zimskim sejanjem. Sanjarka Ana, mislila bom tudi nate. Čebelic je res vseskozi polno na cvetju.

Garden-ja - saj si gotovo že kje napisala Embarassed - jih imaš posejane med vrtnicami?
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Muha, vsepovsod so. Rada jih imam, ker so popolnoma nezahtevne glede zalivanja, cvetijo pa tudi vse poletje.
In ja, obiskuje jih vse, tudi metulji jih imajo radi, je bolj pogosto z metuljem gor kot brez.

Odlično paše k travam saj se dviga nadnje. Skratka, zelo priporočam._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Letošnja mila zima je prizanesla tudi tejle verbeni - že veselo odganja iz starih korenin very happy very happy . Čez zimo je bila na debelo pokrita s smrečjem. Svoje je gotovo prispevalo tudi odcedno zemljišče in jugovzhodna lega.

Semena sem pa jeseni pozabila pobrati Embarassed Embarassed
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Sodeč po obiskih v vrtnarijah je tole strahovita žuželčja rastlina, četudi lahko občutljiva na zimo.

Tisti, ki jo imate -- kako je šla skozi tokratno zimo, ki je bila malo bolj zorpna zaradi suhosti in stalne zmrzali v januarju?

Hvala!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Matično rastlino je zima pokončala. Ker pa je bila nadpovprečno suha, se je v zemlji ohranilo par semen, tako da imam 3 mlade sadikice.
Janika

Odgovor Napisal/-a Janika »

Zdravo,
spet se enkrat javljam po dolgem času, s svojo izkušnjo. Ja, moje verbene b. je tudi vse pobrala zima in nizke temperature, je pa ogromno sejancev iz semen, ki so lani padla v zemljo, ampak bodo najbrž samo nekateri zrasli toliko da bodo tudi zacveteli._________________Janika
Odgovori