
Kombinacija koriander, orientalske kumine - kumin in navadne kumine se je v omaki Harissa 2 odlično obnesla, in Kumin bo postala domača začimba.
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=91
http://www.nutrition-and-you.com/cumin.html
Največ se res uporablja v azijski, mehiški in severno afriški kuhinji; meni je zanimivo, da se precej uporablja v mešanicah s čilijem, predvsem v mehiški kuhinji, vključno s Teksasom;
ta kuhinja je kar poznana pod imenom Tex-Mex http://en.wikipedia.org/wiki/Tex-Mex
Tule http://www.celtnet.org.uk/recipes/spice-entry.php?term=Cumin je poleg opisa kumina še nekje 200 receptov za uporabo v raznoraznih jedeh

V nadaljevanju pa množica receptov za kuho s čiliji http://www.celtnet.org.uk/recipes/chilli.php
In še množico raznoraznih kuharskih receptov ...
LP_________________mfranc