Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sambucus nigra - črni bezeg

Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Veš kaj, če prav ne veš, kaj bi z njim, bi ga jaz zasadila na sosednje zemljišče in rekla, da je samosevni. Prostora doma mi je zmanjkalo, bezgov sok pa imam rada._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Furman, nič "sorry". Bila je prijazna ponudba in očitno našla tudi odziv. Če ne jaz, ga bo vesela Garden-ja .
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

doli je napisal/a:
Tudi v senci ostane temne barve.
Zelo lep je tudi Sambucus nigra laciniata, s potaknjenci se ga zelo lepo razmnoži.

No, tole se pa lepo sliši Wink . Mogoče do pomladi najdem kakšen prostor ...

LP_________________mfranc
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Na jesenskem srečanju sem od Marinke dobil beli bezeg. Posadil sem ga gor v višavje. No zdaj se mu je pa "strgalo" in je pričel odganjat Crying or Very sad Te dni je gori že medlo....
Kako ga umirim, oziroma obvarujem pred prihajajočo pozebo? Mu potržem brste?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Optimist, pusti naravi, da naredi po nejno. Obvlada. Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

juglans: tvoji potaknjenci Black Lace so lepo prestali zimo v vlažni mivki. Danes sem jo odkrila in opazila, da že brstijo. 3 sem takoj posadila v lonce, ostali bodo počakali na pravo luno . Če vse uspe bomo spet mešetarili Wink Laughing Laughing .
metuljc

Muha, saj veš, da sem zasvojena mešetarka. Embarassed Meni so pa z jesenskega srečanja prinešeni (Slavc jih je prinesel, menda sorta Haschberg) pognali v vodi na hlednem sporobne korenine, ta vikend gredo v zemljo, vsaj v lonec, če ne na vrt. Če bodo zrasli in te sorte nimaš, lahko menjava. Wink Vzamem pa tudi brez menjave. Very Happy
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Oj muha, a veš, da sem te dni pomišljal na moj preostanek potaknjencev kako jih moram urediti, poleg pa še na tebe (tvoje potaknjence). Jaz sem jih imel v perlitu in tudi moji so videti OK. Bo kar čas za akcijo.

Bova postala konkurenta in jeseni, na menjavah bo trenutek resnice. Mojim bom privezal kakšno mašnjo. Morda uspem s takšnim marketinškim prijemom, ker sicer proti "starim mačkom" nimam šans. Cool
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

metuljc: tudi Haschberga imam potaknjenega, ampak kar zunaj. Če ne bo uspelo, vem kje ga dobiti Wink .

juglans: jaz bom pa namešto mašnje dala zraven vrečko semen Wink Laughing Laughing
metuljc

juglans je napisal/a:
Bova postala konkurenta in jeseni, na menjavah bo trenutek resnice. Mojim bom privezal kakšno mašnjo.

Mpoj predlog: juglans naveže modre, muha pa roza mašnice. Se bo vedelo, katere sadike so od fantka in katere od punčke. tebi rožice
Odgovori