Anona čerimoja - Annona cherimola
-
A jih imaš veliko? Če da, bi poizkusil s kakšnim.
Ne veš kako sanjsko zaželjeno mi je bilo karkoli v zvezi s to rastlino v letih moje mladosti. Takrat, ko še ni bilo interneta, niti ne tuje literature kar tako in smo o eksotičnih rastlinah le zaznavali tu in tam po kapljicah. Uf je bilo sanj.
No, ampak s časom je šla moja "sanjska" pot v druge smeri.
Torej povem, da bo to kratkotrajen poizkus oživitve vtisov nekdanjih želja, tako da, če bo kaj uspelo, lahko proti jeseni predam rezultate naprej.
Namreč nimam prav veliko prostora za zimovanje.
Ne veš kako sanjsko zaželjeno mi je bilo karkoli v zvezi s to rastlino v letih moje mladosti. Takrat, ko še ni bilo interneta, niti ne tuje literature kar tako in smo o eksotičnih rastlinah le zaznavali tu in tam po kapljicah. Uf je bilo sanj.
No, ampak s časom je šla moja "sanjska" pot v druge smeri.
Torej povem, da bo to kratkotrajen poizkus oživitve vtisov nekdanjih želja, tako da, če bo kaj uspelo, lahko proti jeseni predam rezultate naprej.
Namreč nimam prav veliko prostora za zimovanje.
-
61/1 plod U to pa je, ... za celo plantažo. Potem pa bi kakšno semenko torej, in da vidim o čem sem tako tumbal, namesto da bi se, za tisti čas ukvarjal z bolj bistvenimi rečmi. (šola, ...)
Okus, oz. doživetje ploda pa raje na polno izkoristi kar ti, edino to bi fehtal, če lahko ta občutja potem "prevedeš" še preko tipkovnice. Recimo v nekaj stavkih. Prosim.![Twisted Evil](images/smiles/icon_twisted.gif)
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
Okus, oz. doživetje ploda pa raje na polno izkoristi kar ti, edino to bi fehtal, če lahko ta občutja potem "prevedeš" še preko tipkovnice. Recimo v nekaj stavkih. Prosim.
![Twisted Evil](images/smiles/icon_twisted.gif)
-
Bi bilo lažje poslati ti 61 semen kot opisovat exotičen okus.
Pa poskusimo: kožica je tanka in meso je sladko vse do nje ..... splošno sladko, sočno, mehko ..... ker je struktura mehka, gredo možgani najprej v banano .... ni banana .... kot bi bili na prazno podlago položeni okusi ... noben ni čisto čist, vsi spominjajo na nekaj oziroma na okus, ki ostane potem, ko nekaj poješ .... recimo blag okus cimeta, blag okus, ki ostane po rožičih, blag okus naribanih jabolk .... vmes zaškrtajo pod zobmi majhni sladki kristalčki ... in že je treba peško ven pljunit
.... potem drug poskusek ... znova explozija okusov, ki je kratkotrajna, ne pusti sledov ..... tako nekako
spomin išče znane primerjave .... kaj že? ah ne, ni to .... pa tole .... bodi pametna, pusti iskanje primerjav in uživaj v sadežu
![Cool](images/smiles/icon_cool.gif)
Spomin je našel primerjavo: bonbon 505 sa crtom
Nazadnje urejal/a figula 12 Okt 2016 10:21; skupaj popravljeno 2 krat
Pa poskusimo: kožica je tanka in meso je sladko vse do nje ..... splošno sladko, sočno, mehko ..... ker je struktura mehka, gredo možgani najprej v banano .... ni banana .... kot bi bili na prazno podlago položeni okusi ... noben ni čisto čist, vsi spominjajo na nekaj oziroma na okus, ki ostane potem, ko nekaj poješ .... recimo blag okus cimeta, blag okus, ki ostane po rožičih, blag okus naribanih jabolk .... vmes zaškrtajo pod zobmi majhni sladki kristalčki ... in že je treba peško ven pljunit
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
![Confused](images/smiles/icon_confused.gif)
![Shocked](images/smiles/icon_eek.gif)
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
Spomin je našel primerjavo: bonbon 505 sa crtom