Anona čerimoja - Annona cherimola

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Anona čerimoja - Annona cherimola

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Kaj o njej pravi Wikipedia
dodala: muha

A jo kdo ima? Kje dobiti sadike?
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Semena prodaja nekdo preko bolhe,10 semen stane 2,5 eura,minimalno naročilo pa je dva paketa.
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Pepa6, lahko ti povem svojo izkušnjo glede semen čerimoje.

Kupila sem semena na spletu preko neke angleške strani. Kalilo ni niti eno. Pa smo nabavili kar sadeže pri Gea produktu. Semen v enem sadežu je za izvoz. No, tudi tu mi ni kalilo nič. Dopuščam zelo veliko verjetnost moje napake. Povedati sem pa hotela, da je lahko imaš kaj za v usta in pobereš semena, kot pa samo nakup semen.
anci1211

Odgovor Napisal/-a anci1211 »

Da cherimoja vzklije ni potrebno dosti-le sončno in toplo mesto. Res pa je da lahko traja zelo dolgo da vzklije. Samo če so pa semena sveže nabrana iz sadeža pa sploh nebi smelo biti pardona. Meni so vzklika semena kupljena spreko spleta in tista iz sadežev. In to večih vrst annon, ne samo cherimoje. Samo kot sem že rekel, zna trajati.
Tiana

Mogoče sem bila samo premalo potrpežljiva Wink
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Jaz anone ne najdem nikjer-sadeza.
Tiana

Pepa6, upam da sedaj ne delam že preveč reklame, ampak pokliči na Gea produkt. V trgovini jih tudi jaz še nisem zaseldila, pri omenjenem podjetju jih pa imajo, le prej se moraš dogovoriti z njimi. Če jih boš naročila veliko (ali kako drugo sadje) ti jih celo dostavijo zastonj.
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Pozdravljeni,

ima kdo idejo katero eksotično sadje poleg Asimine, Kakija ima pri nas na celini dobre ali pogojno dobre pogoje da bi uspevalo. Je kdo že probal gojiti tole Anona Cherimola ? Je vsaj približno okusno sadje ? Rad bi si namreč posadil še kakšno eksotično rastlinico...

hvala in lep pozdrav
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Jaz jo imam posajeno v loncu,ki ga pozimi postavim v hišo,tam dela družbo ostalim (eksotom),ki jih ne upam pustiti zunaj.V pol leta je zrasla več kot meter.Upam,da dočakam tudi kakšen plod,a zato je še prehitro.
Odgovori