Cikorija puntarelle di galatina

Odgovori
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Najlepša hvala Metuljc
lpcinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Hvala vsem za nasvete o vzgoji in čudovite recepte. Mislim,da bo to kar prava zelenjava zame. Ga bom posadil še v rastlinjak in čez zimo pokril z kopreno. Radiči in solate ter vsi ohrovti so odlično prezimili. Ali pa zima ni bila dovolj huda. Smile

lp_________________Robert
cinija1

Ojla
Ravnokar spila kavo iz Cikorije. Kavo sicer pijem grenko, to sem morala malček skadkat. Glede na okus je bila malo premočna. Sicer pa dobrega okusa.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

cinija1 je napisal/a:
Ojla...Ravnokar spila kavo iz Cikorije.
Kakšne cikorije - si jo kupila (tisto od Francka) ali si kaj čarala iz rastlin?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
cinija1

Spomladi posejano cikorijo sem razredčila in potem sem jo rezala. Po moje ni bil čas za sejanje, ker mi je šla v cvet. Vseeno sem rezala tisto stran in na kompost. Čez čas je poglanlo mlade liste in tako sem delala vse skozi do sedaj. V soboto sem jo spulila in oprala okorenine s krtačo, posušila in dala v pečico na 100 za 1 uro in pol. Ja še prej sem na pol cm velike končke narezala.
Ko se je ohladilo sem jo zmlela kot kavo. E, to je to in lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Cinija, saj to je super.
Mislim, da je tudi tista kupljena hudo grenka (sicer naj bi se grenkoba s praženjem delno izgubila), zato jo pa za belo kavo mešamo s praženim ječmenovim sladom (Kneipp). In mleko seveda. Same cikorije nikoli ne pijem, že skuham mešanico._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori