Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vrtnice vzpenjavke in klematis

Moderator: Melona

Odgovori
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Novalis hvala za slike, zelo lepo se kombinirajo z vrtnicami. Mislim da tudi moj Eden Rose ne bo velik je še kar čisto pri tleh... letos počakam, da vidim če se kaj povzpne, če ne bom pa drugega naročila in upala na srečo, da bo tisti bolj plezav.

Sem se odločila, da bom naročila nekaj klematisov pri Westphalu ( link Garden-ja)... Če bi se mi katera pridružila naj se javi, pa skupaj naročimo.
Janika

Odgovor Napisal/-a Janika »

Pozdravljene,
jaz sem svoj prvi klematis Ville de Lyon kupila ta teden v Volčjem Potoku. Imajo kar precejšnjo izbiro. Prebrala sem že večkrat, da morajo klematisi imeti noge-korenine na hladnem. Kakšne izkušnje s tem imate ve ? A bi se obneslo, če bi okoli naložila kamne ? Sicer sem zraven že vsadila krvomočnico, ki bo upam obrasla vznožje._________________Janika
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Zadnje dni sem vneto preučevala kombinacije vrtnic in klematisov, našla kar precej variant, nekatere meni zelo ljube, druge manj. Prilagam nekaj fotografij iz interneta, mogoče še komu v pomoč ali za kakšno idejo. Naslednje leto pa upam, da bom imela že kaj avtorskih fotografij na voljo.

Meni ena ljubših kombinacij
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Vir: www.epharmony.com

Tudi ta je zelo lepa...
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Vir:www.kristinafitzsimmons.co.uk

Oranž- rumeno viola ni slabo...
Vir: www.allthingsplants.com

Tu se res vidi, da viola vrtnice izgubijo na veljavi v kombinaciji z močno viola klematisom.
Vir:www.philipbarron.net

Modro roza
vir:www.outofmyshed.co.uk

Vir: www.nzgardener.co.nz

Vir: www.pbase.com

Vir: www.nzgardener.co.nz

Vir:www.blog.behnkes.com

Vir:www.jardins-sans-secret.com

Vir:www.forums2.gardenweb.com

Vir:www.pinterest.com
Nazadnje urejal/a Isaan 01 Maj 2015 08:58; skupaj popravljeno 1 krat
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

pri meni bi od vseh prikazanih kombinacij komaj, komaj šla skozi "pogrebna" kombinacija druge fotografije. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Meni je najbolj všeč tista z oranžno varianto vrtnice in svetlo modrim srobotom.
Doma imam od Westphala clematis Justa - je zelo lepe rasti, visok cca. 2m, cvetovi so sinje modri, cveti pa se mi zdi, kar dolgo. Spada v skupino 3. Ta skupina mi je simpatična, ker ga lahko kar nizko porežeš.
http://www.clematis-westphal.de/shop/clematis-hybriden_/clematis-justa.htm
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Jaz sem si vceraj kupila enega pri Lidlu. Sorta je Piilu. Imajo ga tudi pri Westphalu. Stal je 3.99 evra. Bom porocala kako bo uspeval. Zdaj je kar lep in ima prve popke.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Voda, ti bos k meni lahko prisla samo ko ne bo nic cvetelo. Wink

Zdaj pa zares. Daj, prosim, svetuj nam kako bi ti sestavila kombinacije. Meni je recimo potem, ko sem posadila vecino modrih, jasno, da niso najbolj uspesna kombinacija z vrtnicami, ceprav so tisti, ki pri nakupu najbolj padejo v oci.
Bi se bilo dobro poigrat z odtenki? Pisani vrtnici poiskati enega od klematisov z dolocenim odtenkom, ki je v vrtnici?

Od prikazanih slik mi je najbolj vsec rdec klematis k roza vrtnici z belim ocesom. Se mi zdi, da se nekako najdeta. Pa nimam nobenega rdecega doma._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Meni najbolj všečna kombinacija je oranž odtenki vrtnic in sprano viola klematisi. K taki barvi klematisov mi pašejo tudi vsi rož ati odtenki, razen onih res magenta pink ali tisti, ki vlečejo k rdeči barvi. Ampak jaz sem pristranska, ker k vsem mojim vrtnicam dajem odtenke modre kot spremljevalne rastline. Embarassed ._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

venus je napisal/a:
Jaz sem si vceraj kupila enega pri Lidlu. Sorta je Piilu. Imajo ga tudi pri Westphalu. Stal je 3.99 evra. Bom porocala kako bo uspeval. Zdaj je kar lep in ima prve popke.

jaz pa sem si privoščila Polish Spirit. Upam na najboljše._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Bobolino, jaz sem lani kupila vijolicne v Lidlu. Mi kar lepo rastejo. Beli se je kar hitro posusil. Tako, da ga letos nisem kupila. Sem probala z dvobarvnim.
Odgovori