Kje 96% jedilni alkohol?

Odgovori
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Ok Garden-ja bom jutri preverila._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Na steklenici od Dane piše:

Prvovrstni rafiniran alkohol, etanol 96 % vol. Izdelek ni primeren za neposredno uživanje. Potrebno ga je redčiti z vodo vsaj 1:1.

Torej gre za jedilni alkohol.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Garden-ja, danes sem preverila v lekarni. Trenutno ga nimajo. Je pa to cisti alkohol brez dodatkov._________________CARPE DIEM
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Muha, a res v cisto navadni trgovini? Bom pogledala, hvala.
Nekaj bom sicer dobila s Trsta za prvo silo tako da za prve zvarke bo. Hvala, tajana, hvala tudi vsem ostalim._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če v čisto vsaki mali trgovini ne vem, v hipermarketih pa gotovo, saj ga tam kupim vsake toliko časa. Cena je pa, kot si že napisala, okrog 30 € za litrsko steklenico.
Uporabniški avatar
Peter
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

Garden-ja
Pri nas je 96% alkohol za izdelavo likerjev 30€.
Čez mejo v bivši Bati ga dobiš za 15€. Našla ga boš na oddelku z žganimi pijačami.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Hvala, dobila za 14€ pri Zazzeronu._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Tudi jaz bi rabila 2 l čistega alkohola po najuodnejši ceni, vendar ni potrebno, da je jedilni, ker ga potrebujem pri pripravi barve za barvanje lesenih oblancev - saj veste - butarice. Kje je to v Italiji?
Mi je OK tudi tisti, ki ostane pri žganjekuhi kot nejedilni. Mi je sorodnik pred dvema letoma dal kakih 5 l, ki pa so seveda že pošli._________________Živeti na podeželju je najlepše!
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Tudi mene malo nosi v te vode. A bi lahko uporabila vodko?

Ah ne, sem že vmes našla. Vodka ima 'samo' 40% alkohola._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Uporabniški avatar
Peter
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

MARIJAV
Glede na to, da ga ne boš uporabljala za izdelavo krem ali likerjev, bi ti mogoče prišel prav denaturirani alkohol. V trgovini z barvami ga dobiš za okrog 7€ liter.
Odgovori