Stran 2 od 3

Objavljeno: Po Okt 26, 2015 8:24 pm
Napisal/-a metuljc
babaco, morda ti bo tole v pomoč. Naravno kisanje, težave in nasveti

Objavljeno: Po Okt 26, 2015 9:37 pm
Napisal/-a maja
cinija1 - jaz vode ne prekuham. Samo pripravim kis in vodo razmerje 1:7 in zalijem, da je vsa repa pokrita. Soliš lahko, ni pa potrebe. Jaz je ne.
metuljc -kis uporabim, ker potem res ni nobenega dela z njo. Samo vzamem,naribam in skuham, ostalo pokrijem nazaj. Ja pa do sedaj se še ni pokvarila. Meni v večnem pomanjkanju časa to kar ustreza.
muha - ne repa ostane trda in se jo enostavno olupi in nariba.

Lp maja._________________Nekateri se pritožujejo, ker imajo vrtnice trnje, jaz pa sem hvaležen, ker ima trnje cvetove.

KARR

Objavljeno: Po Okt 26, 2015 10:11 pm
Napisal/-a metuljc
Počasi me daje firbec in ker bom menda dobila nekaj repe, jo bom del kisala po tem receptu. A pred kisanjem je pa ne bi smela olupiti?

Objavljeno: Po Okt 26, 2015 10:19 pm
Napisal/-a maja
Ja to pa še nisem probala. Se mi ne zdi potrebno, saj jo enostavno potem olupim - kot krompir._________________Nekateri se pritožujejo, ker imajo vrtnice trnje, jaz pa sem hvaležen, ker ima trnje cvetove.

KARR

Objavljeno: Pe Nov 20, 2015 6:48 pm
Napisal/-a babaco
Končno mi je uspelo. Cool Repa diši, je kisla in trda, nekaj sem jo že naribal za probo.

Objavljeno: Pe Nov 20, 2015 9:36 pm
Napisal/-a voda
čer, natančno ne vem kako delajo ampak zanimivo, da tukaj sosedje v I. kisajo celo repo z dropo (to kaj ostane od stiskanja grozdja za vino). repa je trda meni nekako drugače kisela-za njih je močno kisela in barba Bepo pravi, da je ni boljše. nariba se jo in potem kuha. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)

Objavljeno: Ne Nov 22, 2015 10:58 am
Napisal/-a cinija1
Ojla
Mi smo včeraj imeli za kosilo kislo repo in ajdove žgance. Repa je bila res dobra, ravno prav kisla, ker jaz ne maram preveč kislih zadev.
To sem imela naribane za dva kozarca, Sem pa letos naredila malo drugače. Naribala, posolila in natlačila v kozarca. Zgoraj sem dala tisto plastično zadevo, ki prepreči, da se dvigne do pokrova.Tekočina je segala skoraj do vrha. Pokrila s pokrovom in čisto malo zaprla. Pustila 3 dni, še malček dolila in zategnila. Pokrila s eno plahto temno, da je bilo v temi. 6.11. sem naribala in je bila včeraj superca. O tem je zuf pisal
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: Po Nov 23, 2015 1:26 pm
Napisal/-a brbr
Joj, tole se sliši pa izredno enostavno. Ravno včeraj zvečer sem v knjigi o shranjevanju čitala poglavje o naravnem kisanju, kjer je postopek odlično opisan in razčlenjen, a vse skupaj deluje zelooo, zelooo zahtevno in zamudno._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: Po Nov 23, 2015 7:21 pm
Napisal/-a zuf
cinija, dober tek! Smile Tukaj je cel recept, če koga zanima. http://forum.gartlc.si/gartlc-post-21411.html#21411

Objavljeno: To Nov 24, 2015 4:37 pm
Napisal/-a cinija1
No danes sem ribala repo in sicer 3kg. Toliko je bilo naribane . Dala sem 6 dkg soli, fino premešala in natlačila v en 2,5 litrski kozarec in en literski. Voda je skoraj do vrha. Dala sem v korilnico, kjer je 20 stopinj za tri dni.
Naslednjo bom ribala v soboto in sem se že odločila, da bom vso dala v literske kozarce, ker je ravno prav za nas tri.
Če bo kakšna razlika med danes in soboto, bom poročala.
lp vsem cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...