Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Škarje za obrezovanje

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ferdo, tvoj odgovor gotovo velja metuljc, a ne? Sta s francijem očitno pisala istočasno.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Ne najdem na brzino prave teme, ampak če koga zanima, kako uporabljat svoje nove škarje, pol se mu splača poklicat Petra Ribiča.

Obveščamo vas, da bo v letošnjem letu še dvakrat potekal tečaj: OBREZOVANJE IN NEGA SADNEGA DREVJA, in sicer:

četrtek, 17.03.2016

ter

torek, 29.03.2016

Vabljeni v našo družbo!

Lepo vas pozdravljamo/With best regards.

Peter Ribič

Peter RIBIČ, spec.

org. nef. izobraževanja odraslih / Org. of Inf. Adult Education
Biotehniški center Naklo / Biotechnical Centre Naklo

Enota: MIC
Strahinj 99, 4202 Naklo
Tel.: +386 4 2772-120 Gsm: +386 41/499-936

Fax: +386 4 2772-118

Email: tecaji@bc-naklo.si

Web: www.bc-naklo.si
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

franci je napisal/a:
Zanimajo me vaša mnenja-izkušnje, glede izbire škarij. Ko sem malo bolj pregledoval na Youtubu prispevke o obrezovanju sem opazil precejšnjo uporabo dvorezinskih škarij. Menda se največ uporabljajo za koščičarje in cepiče, ker imajo gladek rez, tudi sila potrebna za odrez naj bi bila manjša. Ali kdo uporablja kaj podobnega. Sam sem nabavil spodnje, pa komaj čakam, da pridejo na vrsto, režejo do 25mm, za kaj več sem pa tudi dosedaj uporabljal žagico:
http://eshop.filodecespugliatore.it/store/forbice-potatura-forbice-potatura-professionale-vesco-p-1177.html

Takšen sistem kot imajo škarje firme Kuker, ki so zelo zelo hvaljene. Sploh naši južni sosedje precej uporabljajo Kuker škarje in jih zelo hvalijo. Samo cene Kuker-ja so bistveno višje.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Na koncu sem nabavil Felco 8. V primerjavi z Lowe 8 so Felco veliko mehkejše za rokovanje. Tudi rezilo in čeljust sta po videzu sodeč bolj primerna za lažji dostop pri obrezovanju. V vseh detajlih veliko bolje sedejo v roko. Čeprav sem bil že kar trdno odločen za Lowe 8, sem na koncu raje sledil občutku. Smile
malcek

Odgovor Napisal/-a malcek »

Slabo se gotovo nisi odločil!

Zelo verjetno je katere škarje so "najboljše" precej odvisno tudi od roke tistega, ki jih vihti.

So me pa presenetile wolf garden škarje, ki jih je predlagal ferdo. Mene bi bilo kar strah kupiti aluminijaste škarje. Bi z zanimanjem povprašal: do koliko debeline v praksi lahko odrežejo. Vsaj za nas pozabljive, ko včasih pozabimo žagico potem pa od škarij preveč pričakujemo...
Tamis

Odgovor Napisal/-a Tamis »

Peter je napisal/a:
Jaz sem imel škarje od Gardene, groza, smeti od smeti.

čudno,a nimajo garancije 25let?
Tamis

Odgovor Napisal/-a Tamis »

franci je napisal/a:
Zanimajo me vaša mnenja-izkušnje, glede izbire škarij. Ko sem malo bolj pregledoval na Youtubu prispevke o obrezovanju sem opazil precejšnjo uporabo dvorezinskih škarij. Menda se največ uporabljajo za koščičarje in cepiče, ker imajo gladek rez, tudi sila potrebna za odrez naj bi bila manjša. Ali kdo uporablja kaj podobnega. Sam sem nabavil spodnje, pa komaj čakam, da pridejo na vrsto, režejo do 25mm, za kaj več sem pa tudi dosedaj uporabljal žagico:
http://eshop.filodecespugliatore.it/store/forbice-potatura-forbice-potatura-professionale-vesco-p-1177.html

in kako se obnesejo?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

V najnovejši številki revije VIP test (5/19 - Zveza potrošnikov) je med drugimi tudi test vrtnih škarij.

Najbolje so se odrezale Feico 2, naslednje za njimi Stihl PG 10, ki imajo najboljše razmerje cena:kvaliteta.

Skupno je testiranih 17 tipov. Najboljše so dosegle 86 točk, najslabše (žal imam take jaz doma) pa samo 30. Pritrjujem oceni. Evil or Very Mad
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

moje izkušnje z Vip testi so porazne. ko sem kupila izdelek, ki so ga priporočali kot najboljši (kruhomat, polnilnik baterij...), je bilo to veliko slabše kot moj izbrani izdelek. Kruhomat je v omari, stari, kupljen pred njim, pa v uporabi. Sedaj se ravnam po njihovih testih le pri nakupu npr. kozmetike, ker imajo vse sestavine navedene, pri sredstvih za pomivanje (zanimivo, Lidlov izdelek za ročno pomivanje posode naj bi bil najbolj učinkovit).

Profesionalni sadjarji so priporočali škarje na L (ko sem se udeleževala obrezovanja sadja), mislim, da so Lowe, nisem prepričana, doma moram pogledati. Vsekakor se začne znamka na L. Odlične škarje. To povem, ker od mladih nog smo rezali trto z raznoraznimi škarjami. Te škarje so zgodba zase. Meni delajo odlično že več kot 10 let._________________Lp, Živa
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Imam Felco 30 in sem si kupil še ene enake; zame ni boljših sadjarskih škarij._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Odgovori