Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jogurt s pomočjo čilijevih pecljev

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zoni ima prav.
In menda se z neprekuhanim mlekom pašnih živali prenaša celo virus klopnega meningitisa .

Bety11, tisto, kar ti pripravljaš iz mleka, ni jogurt, pač pa kislo mleko.
Bety11

Odgovor Napisal/-a Bety11 »

Mil, pozdravljena.....Sveže in kvalitetno kravje mleko kupim v Veliki Pristavi pri Pivki za 50 centov po litru.(par hiš je tam in vsak ve, kdo prodaja mleko) Mleko je redno kontrolirano, pregledano....

((Bog ne daj, da bi na vsakem koraku razmišljala o nevarnosti, bolezni in nesrečah, ki me lahko doletijo.....Živim z nasmeškom Very Happy )..LP Wink_________________Naj vam vrt bogato obrodi in prinese obilo zdravja
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Betty - uffff tajni podatki Embarassed Rolling Eyes
Ko si bom jaz nabavila čredo koz, boš morala hoditi k meni, če ne pa ...... Very Happy_________________
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Zanima me,če jogurt nastane tudi iz zamrznenega mleka? Pogosto ga dobim in dam viške še ne zavretega v skrinjo. Sprašujem,ker priznam,da nimam pojma o bakterijah in teh zadevah Smile
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Seveda, če boš delala po navodilih in uporabila kot cepilo jogurt z bakterijami.
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

No pa poskusimo:

Tiana

Je nastal jogurt, ampak vse skupaj tako neugledno izgleda, da ne bom fotkala. Namreč po vrhu se je naredilo malo smetane in veliko sirotke je. Trajalo je pa vse skupaj dan in pol....verjetno bi poleti bilo prej, ker so višje temperature.

Okus je bolj sladkast kot običajni jogurti, čuti se še nekaj blagega priokusa po pecljih, ampak mene ne moti to...takšna rastlinska nota bi rekla. Ni pa nič sledu o pekočini, če slučajno koga zanima, ker sem res uporabila samo peclje.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pa ni to nastalo kislo mleko?
Tiana

Melona, sem uporabila prekuhano mleko, tako da verjetno ne. Jaz kislo mleko delam iz svežega mleka.
Je nastal jogurt, samo ne tako kisel kot običajno.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ampak, Tiana, kaj bi pa nastalo brez pecljev v enakih razmerah?
Odgovori