Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Calibrachoa - milijon zvončki

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Sem se spraševala, kako bo z vročo vodo: a je to emulgator za parafin, potem pa detergent prevzame to vlogo, vodo lahko ohladimo in uporabimo raztopino na ušivih rastlinah._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Ja, vsi trije @muha, lpm in jaz imamo prav, bi bilo pa brez dileme, če bi uporabil besedo več.

Voda naj bo relativno topla, ne pa preveč, kar lahko sicer že počasi deformira pršilko. (kakšne cenejše "a la" plastenke z razpršilom za čistila recimo)

Temperatura tudi sicer pripomore k "razčlenitvi" maščobe, če izhajamo iz črno-bele perspektive. (mrzlo-toplo)

Sicer pa se temperatura raztopine v pršilki preko meglice, ki pristane na rastlini tudi precej zniža, tako da...

Zaključek:

Ne vlivaj kropa v pršilko, pa tudi ne ledene vode.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Hvala za izčrpno pojasnilo. Smile
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

... z veseljem.

Si pa me, tako mimogrede, vzpodbudila, da po 3/4 leta le odprem tisti žakelj otrobov in jih zacompram v bokaši posip.
Včeraj sem jih navlažil z deževnico, zvečer pa začnem...
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Uf, hvala juglans za priporočilo in analizo.
Sem nabavil zaenkrat kar Strike in poskusim danes.
Poskusov z naravnimi metodami, kjer kot praviš je prednost tudi zaščita sebe in okolice, sem imel v 2 mesecih čez glavo. Še pod tuš sem jih nesel in spiral.
Soda, Neem, izpiranja - po enem tednu je bilo spet isto. Po tistih palčkah se mi kar malo toži. Cool
Probam in javim, kako bo.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Ne vem, kakšno srečo imam jaz, ampak imam vsako leto v betonskem koritu na prostem na soncu milijon zvončkov, ker so najbolj hvaležne in trpežne rastline z bogatimi cvetovi._________________Lp, Živa
Odgovori